Følger nøye med på målfeiringene

Det er lagt ned forbud mot å feire mål med klemming, og Premier League følger nøye med på om spillerne følger reglene.

19. jan 2021 kl 17.06Jens Bessesen

Premier League følger nøye med på om spillerne bryter med Covid-19-reglementene som er satt etter at det de siste ukene har vært flere tilfeller av smitteutbrudd hos enkeltklubber. Forrige uke gikk smittetallene i ligaen kraftig ned fra 36 til 16 tilfeller, men Premier League har likevel folk som har som oppgave å følge med på at spillerne følger reglene.

Ifølge The Athletic fulgte de nøye med på kampene som gikk i helgen, og de vil ta kontakt med klubbene der spillerne feiret mål for tett. Nye retningslinjer sier at man skal unngå all unødvendig kontakt med både lagkamerater og motstandere.

Flere slet med å følge disse reglene. Blant annet skal Wolves- og Chelsea-spillere ha feiret mål for tett på hverandre, mens Leicesters James Maddison satte et godt eksempel da han tok «high fives» i lufta med lagkameratene på god avstand. 

Det begynner å bli en stund siden forrige gang Liverpool scoret i Premier League, men målfeiringen til Sadio Mané mot West Bromwich ville altså ikke vært tillatt under de nye retningslinjene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]