Gerrard og Rangers tok et nytt stort steg mot ligagull

Rangers vant «Old Firm», og er i en eventyrlig posisjon i ligaen.

2. jan 2021 kl 15.39Arild Skjæveland

Nå kan det ikke lenger være tvil om at Steven Gerrard har noe å fare med i manageryrket. Rangers sin imponerende sesong fortsetter, og lørdag tok laget hans et stort steg mot ligagull i skotske Premier League.

Celtic var motstander i «Old Firm» på Ibrox, og i andreomgangen var det tydelig hvorfor avstanden mellom lagene er så stor denne sesongen. Celtic fikk en mann utvist like etter timen var spilt. Åtte minutter senere kom kampens eneste mål, da Callum McGregor scoret selvmål etter et frispark.

Gerrard ser ut til å være mye kaldere i hodet som manager enn det han var i første del av sin spillerkarriere. Et veldig rolig kroppsspråk, kloke bytter, og det var nesten ingen jubel – selv etter at seieren var et faktum – men han ser nok hvilken vei dette går…

Kan bryte rekken

Rangers har nå vunnet «Old Firm» tre ganger på rad.

TABELLEN: Slik ligger det an i skotsk Premier League. Tabellen er hentet fra NTB.

TABELLEN: Slik ligger det an i skotsk Premier League. Tabellen er hentet fra NTB.


Resultatet gjør at Rangers nå har 62 poeng. Det er 19 (!) poeng ned til Celtic, som har tre kamper til gode. Vinnes de kampene vil avstanden være 10 poeng.

Celtic har vunnet ligatittelen i Skottland ni sesonger på rad, men nå legger alt til rette for at Gerrard og Rangers kan bryte den rekken.

Tallene så langt denne sesongen er utrolige. Rangers har spilt. 22 kamper, vunnet 20 og spilt to uavgjorte. Målforskjellen er 57-5!

De vant også gruppen sin i Europa League, foran Benfica. I 16.delsfinalen venter Antwerpen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]