Pressekonferanse:Slik forklarer Klopp manglende aktivitet på overgangsmarkedet

Jürgen Klopp snakket om skader, form og overganger på pressekonferansen.

7. jan 2021 kl 14.05Jens Bessesen

Fredag kveld reiser Liverpool til Birmingham for å møte Aston Villa i FA-cupens fjerde runde. 

Liverpool er i dårlig form i ligaen og vil i tillegg revansjere 7-2-tapet de ble påført på Villa Park i høst. 

Klokken 14.30 møtte Jürgen Klopp pressen og kom med siste nytt fra Liverpool-leiren foran cupoppgjøret. 

Du kan se hele pressekonferansen på Youtube.

Gini Wijnaldums kontrakt

– Jeg har sagt det jeg vil si om det. Jeg liker både personen og spilleren. Det er ikke mer å si. Dere ville visst om det var en avgjørelse.

Om å kjøpe en midtstopper

– Jeg kan ikke si at vi definitivt ikke vil kjøpe, men det er ikke sannsynlig på grunn av situasjonen i verden. Situasjonen er tøff for alle folk, også fotballklubber. Det kan være klubber uten økonomiske problemer, men klubben vil alltid være ansvarlig med ting vi gjør. Hvis verden var normalt, alt var fint, vi vant ligaen og Champions League og klubben var i beste mulig posisjon, og da hadde tre stoppere skadet, ville vi nok gjort noe. Jeg vet ikke om noe vil skje. Kanskje man kan gjøre noe, men vi har ikke korttidsløsningen, og en korttidsløsning hjelper ikke nødvendigvis. Vi må komme oss gjennom det.

Viktigheten av denne kampen mot Villa

– Det er viktig. Det er FA-cupen. Har ikke kommet langt i den før. Ikke fått veldig lette trekninger, ikke i år heller. Vi har tatt det veldig seriøst og vil gjøre det igjen, men kan ikke glemme den intense perioden vi er i. Vi er profesjonelle og det eneste vi må gjøre er å vinne fotballkamper, og det er en veldig viktig turnering. Hver seier hjelper for momentum, derfor prøver vi på det.

Spilletid til de som har spilt lite - balanse med de som har spilt mye

– Spillere kommer tilbake og prøver å få rytme, men man må vinne kamper samtidig. Vi må finne balansen. Vi kan ikke bruke FA-cupkampen til bare å finne rytmen. Etter Villa-kampen har vi åtte dager fram til United. Det er en lang treningsuke der vi kan gjøre mye, spesielt med spillere som har vært mye ute.

Naby Keita

– Snart tilbake, men ikke til Villa-kampen.

Trent Alexander-Arnolds form

– Hvis du blir vant til nivået Trent har vist, så vet vi at dette ikke var en god kamp. Han har hatt gode kamper også. Men grunnen er at han var ute med Covid før sesongen. Så hadde han en skade. Så spilte han tidlig. Han kommer seg. Fysisk er han fin, så må han finne toppformen igjen. Det skjer nok heller før enn siden.

Var dette formduppen som måtte komme?

– Vi ventet ikke på det og liker det ikke, men det er ikke usannsynlig at det ikke skjer. Det er ikke for mange dårlige kamper. Vi var for dårlige på siste tredjedel. Vi vet at vi bare har vunnet to av de seks siste. Det er ikke standarden vi forventer. Vi tar ikke lett på det, men ser hva vi kan forbedre. Alt var ikke bra. Ligaen er for sterk. Hvis du sliter litt kommer motstanderne. Vi dominerte mot Southampton, men klarte ikke score av forskjellige grunner.

Minaminos framskritt det siste året

– Han er i god form, utvikler seg. Var god da vi signerte ham, nå er han vant til intensiteten. Har tatt store steg. Spilte sist mot Crystal Palace og vi har ikke vunnet siden. Så vi får tenke på å bruke han nå. 

Diogo Jota, vært skadet i fire uker. Når håper du han er tilbake?

– Han er fremdeles noen uker unna lagtrening. Det er ikke noe nytt. Trengte ikke operasjon, men ordentlig skade. Ikke bare en smell. 

Matip frisk mot Manchester United?

– Vi prøver på det. Fremdeles ni dager. Vi håper det. Det blir United eller noen dager etterpå. 

Det var alt fra den åpne pressekonferansen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]