Vi fulgte pressekonferansen:– Vi skal være klare til å kjempe

Jürgen Klopp kommer med siste nytt før møtet med Tottenham.

27. jan 2021 kl 12.18Jens Bessesen

Det er duket for nok en livsviktig kamp når Liverpool torsdag reiser til London for å møte José Mourinhos Tottenham.

Liverpool har ikke vunnet i ligaen siden 0-7-seieren på Selhurst Park før jul og trenger sårt poeng om de skal holde følge med Manchester-lagene i tetkampen. Også topp fire-plassen kan være i fare om ikke formen bedrer seg snart. 

Vi oppdaterer saken med det som blir sagt fra presserommet på treningsanlegget i Kirkby. Du kan også se den på Youtube. Pressekonferansen starter klokken 12.30.

Klopp er på plass...

Om Chelseas nye manager Thomas Tuchel

– Frank Lampard mistet jobben og jeg må si det er veldig tøft. Chelsea gjorde en utrolig jobb i sommer og brakte inn gode spillere, men det tar tid. Det er veldig strengt å ta avgjørelsen så raskt. Men Abramovich gir deg sjanser, men er ikke tålmodig. Jeg føler med Frank, som er en talentfull manager. Nå er historien ferdig og han kan gå hvor som helst. 

– Thomas Tuchel er dessverre en veldig god manager. Jeg har mye respekt for ham. Chelsea-stallen er god og jeg er sikker på at Thomas ser det sånn. De blir gode. 

Ny tolkning av offside-regelen etter Citys kontroversielle lov. Om å endre regelen midt i sesongen

– Min første tanke. Vi har hatt situasjoner sånn for flere år siden, mot Tottenham med Dejan Lovren og Harry Kane. Endelig endres regelen, for den gir ingen mening. Alle fotballfolk er enige. 

Bare to spillere igjen fra Klopps første kamp mot Tottenham, mens Tottenham har ni spillere fra den dagen

– Da jeg kom til England hadde Tottenham stallen med flest unge talenter. Lloris var kanskje ikke et barn, men i sin beste alder. Harry Kane, Eriksen, Dele Alli, Eric Dier, Lamela, Davies, Alderweireld. Alle var unge på den tiden og veldig gode. Det handlet bare om tid før de fikk suksess. De kom på andreplass det året. Da jeg kom hadde vi en annen stall, en annen aldersgruppe. Det handler mer om hvordan situasjonen var den gangen. De var et bra sted, og det var ikke vi. 

Resultatet mot Manchester United ikke det du ønsket, men har det føltes som dere har snudd trenden?

– Jeg vil at det skal være vendepunktet, men vi tapte og slapp inn tre mål. For meg handler det ikke om vendepunkt. Nå er det utfordrende. Jeg sier ikke at alt må være perfekt og at vi må vinne alle kampene. Nå er det tøft. Hvis jeg sier at søndag var vendepunktet og vi ikke spiller bra mot Tottenham. Vi endret ting allerede for en stund siden. Vi skal være plagsomme og kjempe hardt, vi skal være positive med det som er positivt og kritiske på det som er negativt. Vi skal være klare til å kjempe i morgen. Mye har skjedd siden sist vi møtte Tottenham. Vi kan ikke endre den siste måneden. Det er lett når man flyr høyt å tro på det man gjør, men jeg har aldri vært en medgangstrener. Nå må vi svare. Mot United spilte vi ikke bra ut av det blå. Vi må gjøre det mer jevnlig.

Om å gi managere tid. Hvorfor er det så forskjellig, og hvilket råd vil du gi til Thomas Tuchel?

– Jeg vil ikke gi han noe offentlig råd. Jeg har ikke nummeret hans og vet ikke når vi møtes. Råd er ikke nødvendig. Jeg har vært heldig med mine klubber. I Mainz ønsket alle at jeg skulle gjøre det bra, og det samme i Dortmund og Liverpool. Eierne og direktørene synes vi har gjort det riktige og visste at det tar tid. Hvor mange trenere har Chelsea hatt de siste 15 årene. Enten har du suksess, eller så er det ut. Jeg kan ikke ha noe med det å gjøre. Jeg har vært heldig med mine klubber. 

– Alt kommer til å gå bra med Frank. Hvis noen fotballfolk så hva Chelsea gjorde forrige sesong. Frank er en ung manager som gjorde veldig mye bra, og han kommer snart tilbake hvis han ønsker det, og da får han mer tid. 

Hvor mye mer tid trenger fronttrioen til å score i Premier League?

– Sånn er fotball. Du må gjøre de rette avgjørelsen. Jeg vet ikke hvor lang tid det tar. I denne verden mister vi tillit og tro altfor fort. Enten er det veldig bra eller forferdelig. Jeg ser spillerne prøve og trene på det. Vi jobber som lag. Alt går bra, men vi tenker ikke på det. Det er et kompleks spill. Det handler ikke om én person. Det handler om å være laget vi ønsker å være. Det er laget ingen ønsker å spille mot. Vi har sjansen til å være det i morgen, søndag og onsdag igjen. Men så sier plutselig folk at vi er verdens beste lag, men vi må bevise det igjen. Vi kan være «on fire» til å slå tilbake. Jo mer negativt som blir sagt om oss, jo mer vil vi det. Sånn er situasjonen. Supporterne er ikke der. Men jeg håper vi kan skape noe sammen med fansen selv om de ikke er der. Nå kan vi vise hvor sterke vi er. 

Kampen om topp fire. Hvordan skal laget svare på de tøffe resultatene?

– Vi tenker kun på Tottenham-kampen. Det er det eneste vi tenker på. Vi må ta kamp for kamp. Alle Premier League-kamper er vanskelige, men vi skal prøve. 

Forsvare tittelen er vanskeligere enn å vinne den. Har mentaliteten endret seg?

– Alt endrer seg, nye spillere inn. På grunn av resultatene sier noen at det er verre. Men endringene kan ikke bedømmes ut fra noen få resultater. Vi tar alle avgjørelser ut fra et langtidsperspektiv. Vi skal gi alt denne sesongen. Vi gir alt for å vinne fotballkamper. Klubben og laget har potensial til å kjempe for tittelen. Hvis det ikke går i år, så prøver vi neste år. Men gir alt vi kan også i år. Så blir vi bedømt på det. Vi prøver så hardt vi kan.

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]