Klubber som ikke kan stille lag vil ryke ut av FA-cupen

Det er ikke rom for utsettelser i FA-cupens tredje runde.

3. jan 2021 kl 10.00Arild Skjæveland

Neste uke er det FA-cup, og fotballforbundet FA har god grunn til å være bekymret for om alle kampene blir spilt.

Bare i Premier League har fire kamper blitt utsatt på grunn av koronasmitte den siste måneden. Også nedover i divisjonene skaper viruset problemer i en veldig tettpakket terminliste.

Når FA-cupen spilles i neste uke, vil det ikke være rom i kalenderen for utsettelser. Daily Mail rapporterer nå at FA har informert klubbene om at de må stille lag og spille kampene, ellers vil de ryke ut av turneringen. 

Minst 14 friske

I høst ble det meldt at heller ikke Premier League-kamper skulle bli utsatt denne sesongen, så lenge det var mulig for klubbene å stille med 14 friske spillere til kamp. Faren for ytterligere spredning og nye positive tester har gjort at fire kamper likevel har blitt utsatt.

Det kommer ikke til å skje i FA-cupen, skriver Daily Mail. Så lenge det finnes 14 friske spillere, inkludert spillere fra akademiene, så skal kampen spilles. Selv om et lag skulle mangle en keeper.

Det kommer trolig ikke til å bli et problem for Liverpool eller Aston Villa, som har store staller og mange juniorer å velge mellom. Det kan bli et større problem for klubber som Marine, Chorley og Stockport County.

Aston Villa - Liverpool i FA-cupen spilles førstkommende fredag kl. 20.45.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]