Kun tre spillere i førstelagstroppen har unngått skader og sykdom

De første fem månedene av Liverpools 2020/21-sesong har vært sterkt preget av skader og sykdom, og faktisk er det bare tre spillere som har vært tilgjengelig for Jürgen Klopp i samtlige kamper.

29. jan 2021 kl 10.56Einar Kvande

Andy Robertson, Georginio Wijnaldum og Roberto Firmino er de tre spillerne som verken koronavirus eller skader biter på, konstaterer Paul Joyce i The Times.

Robertson måtte riktig nok stå over en landskamp for Skottland i begynnelsen av november på grunn av en hamstringskade, men han var tilbake i neste landskamp tre dagere senere, og har startet samtlige 20 ligakamper for Liverpool. Wijnaldum og Firmino har også vært involvert i samtlige ligakamper så langt.

Hele 18 førstelagsspillere har måttet stå over kamper på et eller annet tidspunkt i sesongen på grunn av skader eller sykdom, og tolv av disse har vært satt på sidelinjen flere ganger. 

Det er på midtstopperplassene at skadekrisen er verst for Liverpool, og slik har det vært helt siden Virgil van Dijk og Joe Gomez ble langtidsskadet i henholdsvis oktober og november.

I 3-1 seieren over Tottenham avsluttet Liverpool kampen med midtbanespiller Jordan Henderson og urutinerte Nathaniel Phillips som midtstoppere. Før kampen ble det avslørt at stoppervikar Fabinho ikke var i troppen på grunn av en muskelskade, mens Joël Matip måtte kaste inn håndkledet i pausen med en alvorlig leddbåndskade i ankelen. Tysk-kameruneren skal gjennom en scan i dag, for å finne ut nøyaktig hvor alvorlig skaden er.

Det betyr den uerfarne trioen Phillips, Rhys Williams og Billy Koumetio er Liverpools eneste skadefrie midtstoppere foran søndagens kamp mot West Ham, hvor kaptein Jordan Henderson antagelig må vikariere på stopperplass nok en gang, for å ha en erfaren spiller til å lede forsvarsrekka. En jobb Henderson gjorde med bravur mot Spurs.

Phillips hadde også et svært godt innhopp mot Tottenham, selv om det så litt skummelt ut da han fikk et gult kort etter bare fem minutter på banen.

Tre dager til vinduet stenger

Nå gjenstår det å se om Liverpool lar seg lokke ut på transfermarkedet for å finne en løsning på stopperkrisen i de tre dagene som gjenstår før transfervinduet stenger. Så langt har ikke de som sitter i styrerommet på Anfield vist særlig vilje til å bruke penger på en ny stopper, som en følge av de økonomiske konsekvensene av koronapandemien. 

Liverpool vurderte ikke å handle inn defensive forsterkninger da de solgte Dejan Lovren i sommer, og panikk-kjøp som respons på skader passer dårlig med eiernes strategi. 

Faktum er at Jürgen Klopp har hatt et rutinert stopperpar tilgjengelig i bare seks av Liverpools 31 kamper denne sesongen, og de har ikke hatt en erfaren stopperduo i noen av de 17 siste kampene etter uavgjortmatchen mot Manchester City.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]