– Liverpool er ikke i forhandlinger om Sven Botman

James Pearce i The Athletic avviser at Liverpool er ute etter Lille-stopperen.

3. jan 2021 kl 13.20Arild Skjæveland

Liverpoolsupportere er desperat etter en ny midtstopper, med Joe Gomez og Virgil van Dijk muligens ute for sesongen, og med skadeutsatte Joel Matip som eneste rutinerte midtstopper ellers i troppen.

Sven Botman er et navn som har dukket opp mye den siste tiden. Frem til nå har ikke de journalistene som følger klubben tettest som har snakket om ham, men forskjellige «ITK-kontoer» på sosiale medier. Det skjøt fart da Duncan Castles, som har skrevet for The Sunday Times, snakket om en mulig avtale i sin podcast «The Transfer Window» denne uken.

Ivrige supportere har blitt enda noen hakk ivrigere etter at spilleren har postet bilder på sosiale medier av at han er på besøk hos sin agent, og hvem som har likt hva i sosiale medier.

Søndag ettermiddag twitrer James Pearce at det ikke er en spiller Liverpool er ute etter.

«Det er ikke samtaler om en avtale for Sven Botman. Liverpool vurderer ikke en overgang for ham. Det høres ut som noen prøver å presse prisen opp», melder The Athletic-journalisten.

– Perfekt for England

Før jul var Botman tema i programmet Mercato på fotball.tv. Da snakket Tor-Kristian Karlsen veldig varmt om nederlenderen. 

– Han spilte for Heerenveen i fjor på utlån fra Ajax. Han hadde ikke spilt A-lagsfotball for Ajax, men var god i Heerenveen. Da Gabriel gikk til Arsenal for 30 millioner euro så kastet Luis Campos seg rundt og hentet ham for åtte millioner euro, og han har vært bedre enn Gabriel. Han har vært den beste stopperen i Ligue 1 i høst, sier Karlsen.

– Jeg tror Ajax var forberedt på å la ham gå fordi de har Perr Schuurs som allerede er der inne – selv om de også ville komplimentert hverandre bra. To unge, én venstrebent og en høyrebent, men jeg synes han er dominant. Han er svær, som en blokk av en mann, men samtidig ganske hurtig. Venstrebeint, og har hatt en pasningsprosent på 93 prosent denne sesongen her. Det er meget bra for en stopper.

– Han synes jeg har imponert i et Lille-lag som står høyt i banen og blir kontret på, men han løper opp ting. Profilmessig synes jeg han passer meget godt til England. Dersom du skal ha en venstrebent stopper, så hent nå ham, sa han videre.

– Lille er i stor krise. Eieren er nesten på rømmen, og de går med vanvittig store tap. De blir muligens tatt over av en et hedgefond nå i disse dager, bare for å ta over så det ikke går konkurs. Det er et sted å gå for å prøve å få en god «deal» i januar, sa han i det nyoppstartede fotballmagasinet.

Nå ser det ikke ut til at det er der Liverpool kommer til å gå, dersom de skal ha stopper i januar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]