Liverpools tre stjerner på topp er nå alle inne blant topp 20

Liverpools tre angrepsess har skrevet seg inn i klubbhistorien med gullskrift, og de avanserer stadig på listen over klubbens beste målscorere gjennom tidene.

29. jan 2021 kl 08.13Einar Kvande

Liverpools fryktede angrepstrio, Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino, er nå alle inne blant de 20 spillerne i Liverpool-historien som har gjort flest mål for klubben.

Det er et faktum etter at Roberto Firmino scoret Liverpools første mål da Tottenham ble slått 3-1 i London torsdag kveld.

Brasilianeren passerte Albert Stubbens, og er nå inne på 20. plass på listen, etter å ha gjort 84 mål totalt for Liverpool.

20 på topp

Som vi ser av listen ligger Sadio Mané, som også kom på scoringslisten mot Spurs, på plassen foran Firmino, med 91 mål, mens Mohamed Salah er oppe på 14. plass med 113 mål. Egypteren fikk en scoring annullert mot Tottenham, på grunn av en hands på Firmino på midtbanen i oppbygningen av angrepet. En merkelig situasjon der Firmino egentlig skulle hatt frispark, da han både ble holdt og dyttet av Eric Dier, slik at han kom borti ballen med hånda, men VAR valgte likevel å straffe Firmino og annullere målet. På toppen av det hele gikk ballen først i armen til Dier, slik at den traff armen til Firmino.

63 mål i ligaen

63 av Firminos 84 scoringer har kommet i Premier League, 16 i Champions League, to i klubb-VM - inkludert vinnermålet i finalen mot Flamengo, ett mål i Europa League, ett mål i FA-cupen og ett i ligacupen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]