Premier League truer med å straffe såkalte Covidioter

Premier League vil ha slutt på klemming og håndtrykk når spillerne feirer scoringer, og melder at innbyttere må ha ansiktsmasker på benken.

8. jan 2021 kl 15.08Einar Kvande

Premier League har informert sine klubber om at de vil ha en strengere linje når det gjelder håndheving av koronareglementet, i et forsøk på å stoppe spredningen av viruset innad i klubbene. Det skriver The Telegraph.

I et brev sendt til alle klubbene fredag morgen truer Premier League med å straffe spillere som bryter reglene, og har advart mot håndtrykk og klemming, og har lagt ned forbud mot bytting av spillerdrakter.

Spillere som ga blaffen i regjeringens koronaregler under julehøytiden har skapt harme blant Premier League-toppene, som har gitt klubbene beskjed om at det må være en grundig etterforskning av disse hendelsene.

Dersom klubbene ikke etterforsker slike hendelser og straffer sine spillere for brudd på reglene, vil Premier League gjøre det. 

På kampdag får hver klubb maksimalt ha 10 personer i direktørboksen, og alle som sitter på innbytterbenkene skal ha ansiktsmasker så lenge de sitter der. Det er kun spillere som er i aksjon ute på banen som slipper ansiktsmasker, i tillegg til spillere som driver oppvarming eller som blir intervjuet etter kampen.

Klubbene har også fått beskjed om å benytte tre separate busser når de transporterer spillere og stab, for at det skal bli enklere å holde tilstrekkelig avstand fra hverandre. Under spillermøter må det også være tilstrekkelig avstand mellom spillerne. 

Klubber som opplever store koronautbrudd vil bli etterforsket av Premier League, og klubbene kan da bli straffet dersom det viser seg at de ikke har etterlevd de nye og strengere reglene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]