– Vi hadde fortjent å vinne flesteparten av disse kampene

Liverpool har ikke vunnet noen av sine fem siste Premier League-kamper, men Thiago Alcantara synes ikke den magre uttellingen gir et riktig bilde av spill og sjanser.

28. jan 2021 kl 18.31Einar Kvande

Det er et faktum at Liverpool bare har vunnet en av sine sju siste kamper i alle turneringer, og for øyeblikket ligger sju poeng bak ligaleder Manchester City.

Thiago Alcantara tror det rett og slett handler om å ta bedre vare på sjansene i åpningsfasene av kampene, for å få slutt på den negative trenden.

– Vi har fortsatt sjansen både i Premier League og Champions League, og er veldig fokuserte. Vi er sultne på suksess, og ønsker å vinne neste kamp for å få endret på situasjonen, sier Thiago til Liverpool Echo.

– Ser man tilbake på disse kampene, hvor mange av disse seks kampene vi ikke vant hadde vi fortjent å vinne? Jeg lurer ikke på om vi spilte bra eller dårlig, men om vi fortjente å vinne? Jeg vil si at vi hadde fortjent å vinne flesteparten av dem.

– Men slik er fotballen. Du kan spille elendig, og vinne. Det handler om å ta vare på sjansene når du skaper dem, og å ha en klar oppfatning av hva du gjør riktig og hva du gjør galt.

Viktig med en tidlig scoring for å få flere overganger

– Overgangsfasen er svært viktig for Liverpool, for vi har raske spillere på topp, og det må du dra nytte av. De har scoret svært mange mål på kontringer. Det handler om et godt førstetouch og flyt i spillet, mener midtbanespilleren.

– Men du må også være i stand til å roe ned, og bruke tid til å bygge opp spillet og holde ballen i laget når det blir litt kaotisk. Men du trenger uansett hurtighet. 

– Du må slå gode pasninger til de raske spillerne, om du skal lykkes med kontringene. Du må finne det riktige øyeblikket, og angripe i riktig tempo. Du må slå en god pasning til riktig tid, til riktige spillere.

– Det skjer ganske ofte at vi skaper den første sjansen i løpet av de første 20-30 minuttene av kampene når vi spiller mot dyptliggende lag. Scorer du det første målet, blir kampen mer åpen, og du får flere overganger. Dersom det blir stående 0-0 lenge vil det andre laget få selvtillit og være komfortable. De vil da tro at de kan ligge dypt og få 0-0 på Anfield.

– Da vil vi ikke få overganger, for de vil ikke komme fremover på banen. De vil ikke forsøke å kontre mot oss. Derfor må vi forsøke å opptre litt annerledes mot dyptliggende lag. Dersom vi får sjansen har vi spillerne til å gjennomføre raske kontringer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]