– Vi prøver å trene på samme tid på døgnet som kampen spilles

Slik forklarer Jürgen Klopp Liverpools sene treningsøkt fredag ettermiddag.

15. jan 2021 kl 20.45Einar Kvande

– Jeg håper på en spennende kamp, sa Jürgen Klopp foran søndagens toppoppgjør under A Team Talk With Legends i kveld.

Samtidig avslørte han at han alltid forsøker å kjøre de siste treningsøktene inn mot kamp på samme tidspunkt som kampen.

– Vi spilte tre kamper foran 2000 supportere, som viste oss hvor bra det kan være. Nå savner vi det, sa Klopp om det faktum at søndagens storkamp mellom nummer en og to på tabellen går for tomme tribuner.

– En god atmosfære hjelper spillerne til å prestere, så det betyr helt klart noe å ha folk på tribunene. De skaper en positiv stemning for hjemmelagets spillere. Vi må bare å fortsette å jobbe uten dem, og vi må bare gjøre vårt beste. Jeg håper dette ikke vil vare så mye lenger, og at vi får dem tilbake.

Følte seg velkommen fra første sekund

– Det føltes riktig fra første sekund, sa Klopp om at han ble Liverpool-manager.

– Jeg følte en enorm støtte og følte meg hjemme i klubben fra første dag. Jeg følte støtte fra alle. Vi trengte tid, det var klart på forhånd. Mye på grunn av situasjonen til andre lag, som var på et annet nivå.

Klopp fikk spørsmål om hva som var hans største personlige prestasjon, å vinne Champions League eller Premier League.

– Mine barn er min største personlige prestasjon, kom det kjapt i retur.

– Jeg var så lettet da vi vant Champions League. Ingen ønsker å tape tre Champions League-finaler! Jeg kunne nyte det mye mer da vi vant Premier League, for da kunne jeg se det komme en stund før det skjedde.

Enorm respekt mellom rivalene

Sir Alex Ferguson skjøt inn:

– Takk gud for at jeg har pensjonert meg, etter å ha sett Liverpools prestasjoner de par siste årene. De har vært fenomenale.

– Manchester United mot Liverpool er sesongens største kamp. Jeg måtte bygge en klubb, ikke bare et lag, som kunne slå dem. 

Sir Kenny Dalglish kommenterte rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester United.

– Det er en enorm respekt mellom folk som har jobbet for de to klubbene. Etter Hillsborough var Manchester United en av de første klubbene som kom og viste sin respekt. Det har vært en enorm rivalisering, men også en enorm respekt.

Klopp snakket også om hvor glad han er for at Jordan Henderson var mannen som fikk løfte Liverpools første ligatrofé på 30 år.

Matip og Tsimikas trente i ettermiddag

Har du innspill til journalisten?
[email protected]