Trakk FA-cupmotstander som har et horn i siden til Liverpool

Shrewsbury-toppene har ikke mye til overs for Liverpool etter det som skjedde for to år siden.

Det vil være et topp motivert Shrewsbury-mannskap som besøker Anfield like over nyttår, etter det som skjedde mellom klubbene i FA-cupen for to år siden.

I kveld ble klubbene nok en gang trukket sammen i FA-cupen. Denne gangen i tredje runde, som spilles i tidsrommet 7-10. januar.

Det er altså ikke mer enn to år siden lagene sist møttes i FA-cupen, den gangen i fjerde runde. Liverpool klarte ikke mer enn 2-2 på Montgomery Waters Meadow, og Jürgen Klopp valgte å hvile alle sine seniorspillere i omkampen, fordi den ble spilt midt i Premier Leagues vinterpause. 

Det førte til at Liverpool stilte sitt yngste lag noensinne da lagene møttes til omkamp på Anfield den 4. februar. Det unge Liverpool-mannskapet vant kampen 1-0, og tok seg videre til femte runde.

Nåværende Blackpool-manager Neil Critchley var Liverpools U23-manager på den tiden, og det var han som ledet de røde i cupkampen mot laget fra Shropshire.

Klagde til fotballforbundet

Shrewsbury-formann Roland Wycherley, daglig leder Brian Caldwell og daværende manager Sam Ricketts var i harnisk over Liverpools avgjørelse. Alle tre hevdet at avgjørelsen kostet Shrewsbury hundretusenvis av pund i tapte inntekter fordi det førte til at kampen ikke ble plukket ut som TV-kamp. Shrewsbury-toppene mente at TV-selskapene droppet kampen fordi Liverpool valgte å stille med et lag kun bestående av akademispillere.

– Dersom vi hadde møtt Liverpools førstelag hadde vi tjent 400 000 - 600 000 pund. Nå vil vi tjene et sted mellom 100 000 og 150 000 pund, sa Ricketts til Shropshire Star den gangen.

Det gikk så langt at Shrewsbury klagde Liverpools avgjørelse om å stille med juniorene inn for FA, men de fikk ikke medhold da klagen ble behandlet i juni samme år.

– Liverpool-manager Jürgen Klopp ødela det som skulle ha vært et vidunderlig øyeblikk for vårt lag ved å gå ut offentlig med at han og alle spillerne i førstelagstroppen ikke engang ville være tilstede under omkampen på Anfield. Det medførte et økonomisk tap for oss, og ødela også det som skulle ha vært en spesiell begivenhet for våre spillere og våre fans, skrev daglig leder Caldwell i et åpent brev på Shrewsburys offisielle nettside.