Champions League-oppgjøret mot Leipzig kan bli avgjort i en enkeltstående kamp på nøytral bane

UEFA vurderer nye tiltak for å få gjennomført årets Champions League.

3. feb 2021 kl 14.12Einar Kvande

Champions League og Europa League starter opp igjen i midten av februar, men flere land har innført strenge reiserestriksjoner som en følge av koronapandemien, og dette skaper trøbbel for de prestisjetunge turneringene. Flere kamper kan trolig ikke gjennomføres som planlagt, og nå vurderer UEFA flere tiltak slik at turneringene kan fullføres også denne sesongen.

Et av tiltakene som er under vurdering av UEFA er ifølge både nettstedet Inside World Football og The Times enkeltstående kamper på nøytral bane, i steden for to kamper på hjemme/bortebane.

Liverpools bortekamp i 1/8-finalen i Champions League mot RB Leipzig er en av kampene det kan bli problemer å få gjennomført som planlagt, da alle flygninger til Tyskland fra Storbrittannia er forbudt frem til en dag etter kampen er terminfestet, og den tyske regjeringen insisterer på at det ikke blir gjort unntak for eliteidrett.

UEFA kan komme til å gi klubbene utsettelse helt frem til 2. april med å fullføre 1/8-finalene. Dette er fire dager før kvartfinalene spilles.

Leipzig opplyser at de har bedt tyske myndigheter gjøre et spesielt unntak fra de strenge koronareglene for Liverpool. Dersom Bundesligaklubben får negativt svar på denne forespørselen nevnes det flere mulige løsninger. Det kan være å spille kampen på nøytral bane, snu hjemme- og borteoppgjørene eller avgjøre oppgjøret over en kamp.

Paul Joyce i The Times skriver at Liverpool ikke er særlig ivrige på å spille på hjemmebane først, og Anfield-klubben forventer derfor at andre alternativer vurderes, slik at man fortsatt får en fordel av å ha vunnet sin gruppe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]