Pressekonferanse:– Det de har gjort tidligere var godt nok til at vi ønsket å hente dem hit - nå forventer vi mer av dem

Jürgen Klopp setter umiddelbart krav til sine nye midtstoppere.

2. feb 2021 kl 13.52Einar Kvande

Jürgen Klopp snakket med pressen tirsdag ettermiddag. Du kan se hele pressekonferansen på YouTube.

Om Ben Davies

– En veldig interessant signering. Jeg ser frem til å møte Ben, for det gikk raskt. De siste ukene har vi vurdert situasjonen, og hva vi må gjøre. Vi tittet etter stoppere over hele Europa. Jeg så Ben, og ble interessert.

– Ben vet hvordan det er å spille mange kamper, og å spille mer enn du trener. Han vet hvordan han spille forsvarsspill. Jeg spilte i andredivisjon selv, og vi drømte alle om å spille i toppdivisjonen. Så dette er en stor mulighet for begge parter. Ens piller med erfaring som har rom for utvikling.

– Jeg tror på å få muligheter og ta vare på sjansene, og Ben ser ting på den samme måten.

Om Ozan Kabak

– Han kom ikke hit fordi David Wagner var treneren hans. Men David snakket alltid veldig positivt om Ozan. Vi har ikke hatt kontakt de siste dagene. Alle kjenner til alt om Ozan. han er 20 år gammel og inne i sin fjerde sesong som profesjonell fotballspiller. Schalke har store problemer, men det har ingenting med Ozan å gjøre.

– Ozan er fortsatt et talent, selv om han har bevist mye. Nå kommer han til et stabilt lag. Han kan hjelpe oss og vi kan hjelpe ham. Vår situasjon er veldig rar. Vi har fire midtstoppere ute med skader. Vi trengte spillere.

– Mitt problem har i flere måneder vært at dersom en ting til skjer, så vet vi ikke hva vi skal gjøre. Vi har funnet noen gode løsninger, og vi har flere valgmuligheter. Det er ikke perfekt. Januar er ikke mitt favorittvindu. Vi signerte dem i går, og kan benytte dem i morgen. Vi jobber under press, og har fått alternativer.

Om skaden til Joël Matip

– Jeg har ikke de riktige ordene for å beskrive den. Det som har skjedd med spillerne våre er utrolig, og denne siste skaden var et hardt slag for oss. Vi mister en spiller og en person for en stund. Han må gjennom en operasjon, og da mister du kontakten med spilleren. Det er veldig trist og uheldig.

– I garderoben i pausen trodde vi det var en liten skade. Vi forsøkte å teipe ankelen, men mens vi gjorde det hovnet den opp. Han vil være tilbake når preseason starter, og det er bra. Skaden kan leges, og det vil gjøre ham enda sterkere i fremtiden.

– Nå har vi hatt 12-13 stopperpar, og det gjør det vanskelig for Neco og Kostas å få spilletid. De er nye og unge. Vi søker stabilitet, men vi må være smarte. Vi forsøker alt for å hjelpe dem. Vi vil bruken den tiden vi har til å gjøre vårt beste.

– Det er neppe lurt å starte med Kabak og Davies i morgen.

Om Brighton

– Jeg har respekt for det Graham gjør der. De har en klar filosofi, og de har gode spillere i de riktige posisjonene. De holder seg til planen sin, og det har jeg stor respekt for ham. De vant fortjent over Tottenham. De kontrollerte kampen. Et godt fotballag. Jeg forsøker å se deres kamper ofte.

– Det føles som vi er i god form, men det er Brighton også. Vi må slå det laget vi møter, og det skal vi forsøke.

Om utlånet av Takumi Minamino til Southampton

– Det er ikke mange klubber det er fornuftig å slippe Taki til, men Southampton er en av dem. Han savner å spille flere kamper på rad. Det har vært vanskelig for ham her. Takumi er et langtidsprosjekt her, og har vært det hele tiden. Det er fornuftig at han får sjansen til å spille kamper.

– Jeg kan kun la en spiller forlate oss om jeg har valgmuligheter. Vi sa ikke ingen sjanse. Vi tenkte på det en stund. Takumi er utrolig god, men vi har ikke gitt ham nok sjanser.

– Han må bare nyte fotballen igjen der. Han er en enestående proff, et topp talent, men vi har en veldig god tropp med mange offensive spillere. Min jobb er å ta avgjørelser basert på det jeg tror er best. Folk kjemper for plassene, og han er i god form.

– Noen ganger har det bare ikke fungert for Taki. Nå tror vi begge at det kan bli bra for ham å spille 17 kamper for Southampton. Han trenger ikke å forbedre seg på noe. Han trenger bare å spille fotballkamper, så vil alt bli bra.

Om å ha flere midtstoppere

– De siste ukene har vi bare hatt to skadefrie midtstoppere, men nå har vi flere muligheter. Så nå kan vi ta de avgjørelsene vi normalt gjør på trening. Fabinho er ikke så langt unna å være tilbake heller. Vi har flere muligheter igjen. Nå handler det om at spillerne bruker den sjansen de får.

– Rhys har spilt supert. Problemet har vært at han ikke fikk nok rytme, så nå kan vi gi ham sjansen til å spille fotball og forbedre seg på hans eget aldersnivå.  For de andre er det en åpen konkurranse.

– Både Davies og Kabak har erfaring med seniorfotball. Ozan er ung, men det som gjør ham spesiell er at han har erfaring. Ben er litt eldre, og har gått en annen vei. Slik er fotball. Vi trenger ikke en Hollywood-film for å se denne historien. I går Preston, i dag Liverpool.

– Det de har gjort tidligere var godt nok til at vi ønsket å hente dem hit. Nå forventer vi mer av dem. Så enkelt er det.

Om Thiago

– Hans situasjon har ikke vært perfekt. Han har vært både skadet og syk, men det er ikke så viktig lenger nå. Både vi og han har måtte lære å spille uten å forandre alt. Han spilte som nummer 6 i Bayern, men vi bestemte oss for å omdisponere ham litt. Det har fungert bra. Med stabilitet kan vi utnytte hans talent.

Om Virgil van Dijk

– Jeg tror vi har plass til Virgil på Champions league-listen. Dersom vi har plass for ham, vil han være på listen. Men ingen lege har fortalt meg at det er en sjanse for at Virgil vil spille igjen denne sesongen. Jeg vil ikke si at det er umulig, men det er lite sannsynlig.

– Dersom vi ikke har plass til ham på listen må vi ta en avgjørelse. Dersom han blir å finne på listen, så er det fordi vi håper på et mirakel.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]