Minamino har kun vært i Southampton i litt over en uke, og har allerede imponert i sin nye klubb

Takumi Minamino skal spille for Southampton ut sesongen.

10. feb 2021 kl 12.05Arild Skjæveland

Southampton hadde to timer på seg for å få på plass alt for en låneavtale for Takumi Minamino før overgangsvinduet stengte på mandag i forrige uke. Sørkystklubben forhørte seg om Neco Williams, men fikk avslag på låneforespørselen om høyrebacken. Da ble Minaminos navn nevnt, og samme kveld gikk avtalen i orden.

Siden det har Southampton tapt 9-0 på Old Trafford og 3-2 på St. James’ Park – men én som har imponert er 26 år gamle Minamino. Han har trent i en uke med «the Saints», scoret et vakkert mål mot Newcastle, og har allerede vist hva han kan.

– Han har funnet seg godt til rette. De siste dagene på trening har han vist sin kvalitet, sier lagkamerat Nathan Redmond til Daily Echo

– Han er en veldig, veldig fin fyr også. Kvaliteten hans var tydelig på lørdag, men en flott avslutning, og det vil vi trenge mer av. Han gir oss konkurranse, og har kommet hit for å spille, sier Redmond.

Han trengte bare 30 minutter på å score sitt første mål for Southampton.

Hasenhüttl er fornøyd

Ralph Hasenhüttl, som selv har vært inne i Red Bull-systemet slik som «Taki», var veldig fornøyd med å få 26-åringen på plass.

– I fjor vinter var jeg veldig skuffet over å ikke kunne få en spiller som ham på plass, for han kom fra Salzburg og gikk til Liverpool. Jeg skjønner at han spilte noen fantastiske kamper mot dem i Champions League, sier manageren ifølge Liverpool Echo.

– Jeg er sikker på at han vil passe bra inn i spillestilen vår, for han kjenner til det vi trenger. Det betyr at vi må bruke ham i en posisjon der han kan hjelpe oss mest, med å ta gode avgjørelser, presset, gode dribleferdigheter og forhåpentligvis kan han score noen mål for oss. Det ville vært til hjelp.

De to kommuniserer på tysk.

– Det er bra at han kan forstå alt jeg forteller ham. Ikke bare fordi han også snakker tysk – og jeg tror at tysken hans er bedre enn engelsken hans for øyeblikket – men det er også til hjelp for meg, slik at jeg kan forklare ham alt. Han er en fin fyr, og du kan umiddelbart se kvalitetene hans med ballen, sier han.

Denne sesongen skal laget møte Wolverhampton to ganger. Først i FA-cupen torsdag kl. 18.30 (V Sport 1), og så i Premier League på søndag kl. 13.00 (TV 2 Sport Premium). 

Southampton har ikke opsjon på kjøp når låneavtalen går ut etter denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]