Keita har vært syk denne uken

Uflaksen fortsetter å forfølge Naby Keita, som måtte holde senga mens resten av troppen var i Budapest.

19. feb 2021 kl 14.45Einar Kvande

Jürgen Klopp kom i dag med en oppdatering på situasjonen til Naby Keita foran Merseyside-derbyet i morgen. Midtbanespilleren har ikke spilt siden kampen mot Crystal Palace den 19. desember på grunn av en hamstringskade.

– Naby trente med laget i går, så nå får vi se hva vi finner ut.

– Naby kunne ha vært i troppen mot Leipzig, men det virket ikke fornuftig å ta ham med til Budapest når han bare hadde hatt to treningsøkter med laget. Så han ble hjemme for å trene skikkelig i to dager, men dessverre ble han litt syk og kunne ikke trene disse to dagene likevel, avslørte Liverpool-manageren under sin pressekonferanse i dag.

– I går var han tilbake på treningsfeltet. Jeg vet ikke hvordan det blir. Vi holder ham ikke tilbake, men vi ønsker selvsagt ikke å tvinge frem noe med de skadene han har hatt. Men det er hyggelig å ha ham tilbake i troppen. Om han er i stand til å spille noen minutter på lørdag? Jeg vet ikke. Vi skal snakke om det, og dersom vi finner ut at det er best at han ikke spiller fem minutter, så er det bedre at han holder seg borte og heller trener skikkelig.

– Det er ikke så intenst når du er i troppen, men ikke er aktuell for spill. Han må bli vant til intensiteten igjen. Ingen avgjørelse er tatt. Han er ikke skadet lenger, og nå må vi finne ut hvor god form han egenlig er i, og hvor mange minutter han eventuelt kan spille.

Trio er ikke tilbake i trening ennå

Klopp bekreftet ellers at han må klare seg uten Fabinho, James Milner og Diogo Jota i derbyet. Fabinho har stått over kampene mot Leicester og RB Leipzig på grunn av en muskelskade, og vil også måtte se kampen mot Everton fra sidelinjen.

–Fab er ikke tilbake i trening, og heller ikke de andre. Jeg har ingenting nytt å melde om. De nærmer seg alle sammen. Fab nærmer seg, Millie nærmer seg og Diogo nærmer seg, men de er ikke nær nok med tanke på helgens kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]