Samuel Umtiti ble vurdert - men spilleren ønsket ikke å forlate Barcelona

Liverpool har ikke hatt en travlere deadline-dag siden klubben solgte Fernando Torres til Chelsea og kjøpte Andy Carroll fra Newcastle for ti år siden.

2. feb 2021 kl 13.32Einar Kvande

To midtstoppere inn, i form av Ben Davies og Ozan Kabak, mens Takumi Minamino og Sepp van den Berg ble lånt ut til henholdsvis Southampton og Preston. Det gikk fort i svingene på Anfield i timene før transfervinduet stengte.

Liverpools plan var opprinnelig å vente til sommeren før de styrket stallen, men klubbens standpunkt endret seg dramatisk den siste uken, da eierne i Fenway Sports Group ga grønt lys for å signere nye spillere, skriver James Pearce i The Athletic.

Den alvorlige ankelskaden som Joël Matip fikk mot Tottenham, og som kom i tillegg til langtidsskadene til Vigil van Dijk og Joe Gomez, var tungen på vektskålen som førte til at eierne skiftet mening.

Matip skal nå gjennom en operasjonen, og med Fabinho ute med en ankelskade, begynte sportsdirektør Michael Edwards å sondere terrenget etter stoppere. Han forhørte seg om tilgjengeligheten til en rekke midstoppere, inkludert Marseilles Duje Caleta-Car, men den franske klubben ønsket ikke å selge stopperen. Liverpool vurderte også Samuel Umtiti, men forsvarsspilleren ønsket ikke å forlate Barcelona.

Dermed endte Liverpool opp med Ben Davies og Ozan Kabak isteden. Liverpool betaler bare 500.000 pund nå for Davies, men overgangen kan totalt komme til å koste Anfield-klubben 1,6 millioner pund med tilleggsklausuler basert på antall kamper han spiller og resultater han bidrar til. For Kabak betaler de røde et lånebeløp på en millon pund, med et tillegg på 500 000 pund avhengig av antall kamper forsvarsspilleren spiller for de røde.

Liverpool har også opsjon på å kjøpe Kabak i juni, for 18 millioner pund pluss tillegg om ulike klausuler slår inn. Dermed får Jürgen Klopp muligheten til å jobbe tett med Kabak i fire måneder før Liverpool-ledelsen bestemmer seg for om de skal kjøpe spilleren eller ei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]