Scoringen var ikke favorittøyeblikket til manageren

Jürgen Klopp setter også pris på andre aspekter av Mohamed Salahs spill i tillegg til alle scoringene som egypteren bidrar til.

19. feb 2021 kl 15.16Einar Kvande

Jürgen Klopp mener at Mohamed Salah leverte en strålende prestasjon mot RB Leipzig tirsdag kveld. Egypteren gjorde sitt 24. mål for sesongen i Budapest, og det er flere mål enn han gjorde hele forrige sesong. Og det med tre måneder igjen av denne sesongen.

Salah har nå gjort 118 mål for Liverpool totalt, noe som er like mange som legenden Ian St John. 

– Dere trenger ikke spørre meg hvorfor Mo ikke får den kreditten han fortjener. Jeg aner ikke. Det er veldig merkelig, ja nesten helt uforståelig, om han ikke får kreditt for sine prestasjoner, sa Jürgen Klopp da pressen ba manageren om å kommentere Salahs innsats denne sesongen.

– Internt her i klubben får han i alle fall kreditt for alt dette. Det er sikkert. 

– Han spilte en strålende kamp mot Leipzig, ikke bare fordi han scoret et mål, men for alt det andre han gjorde også. Mitt favorittøyeblikk i kampen var da han vant en heading i sitt eget straffefelt i det 87. minutt, da han hadde Angelino i ryggen som ønsket å fyre av på volley. Slikt er veldig viktig i utslagsrundene i Champions League.

– Han spilte en utmerket kamp, og han får all den respekten han fortjener fra oss. Dersom noen ikke gir ham den respekten han fortjener, må du undre deg på hvorfor det er slik. Antall scoringer og prestasjonene hans på banen kan ikke være grunnen.

Opptatt av forsvarsspillet

Liverpool holdt buret rent på Puskas Arena, og Klopp var svært fornøyd med at laget unngikk baklengsmål for første gang på en måned. Jordan Henderson og Ozan Kabak utgjorde stopperparet mot Leipzig, og alt tyder på at de også vil spille på stopperplassene mot Everton i morgen.

– Det er veldig viktig å være solide bak. Det er svært viktig at vi forsvarer oss som en enhet, på så høyt nivå som mulig. Alle vet hvor viktig forsvarsspillet er rent generelt for å oppnå suksess. Leipzig-kampen var et veldig godt tegn på at vi kan håndtere tabber og misforståelser fra forrige kamp. Vi spilte en veldig god kamp defensivt, mot en vanskelig motstander. Du kan slite litt mot dem, og det vil vi trolig få oppleve når vi spiller neste kamp mot dem også. Men i denne kampen opptrådte vi veldig bra som enhet, og det hjalp oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]