Stoppertalentet har Virgil van Dijk som sitt store forbilde

Nå skal 20-åringen vikariere for sitt store idol de kommende månedene.

2. feb 2021 kl 10.23Einar Kvande

James Pearce i The Athletic avslører at Liverpool kontaktet representanter for Kabak allerede i november, men da skulle Schalke ha 25 millioner pund for 2000-modellen. Det var ikke Liverpool villige til å gå med på, men de fortsatte å følge tyrkerens utvikling i Bundseliga-klubben.

Det var først mot slutten av januar at det ble klart for Liverpool at de kunne sikre seg Kabak for en langt mer overkommelig sum enn det som ble krevd et par måneder tidligere.

Under forhandlingene med Liverpool like før transfervinduet stengte forsøkte Schalke å få med en klausul om at Liverpool forpliktet seg til å kjøpe midtstopperen til sommeren, men da satte Liverpools sportsdirektør, Michael Edwards, seg på bakbeina, og truet med å avslutte forhandlingene om det ikke ble en opsjon på kjøp isteden for et krav om kjøp.

Gikk motvillig med på Liverpools krav

Schalke-ledelsen var klar over at Kabak har Virgil van Dijk som sitt store forbilde, og at spilleren hadde et sterkt ønske om å spille for Liverpool. Derfor gikk de motvillig med på Liverpools krav.

For to år siden postet tyrkeren et bilde på sosiale medier der han holder opp spillertrøyen til Van Dijk. En gave han fikk fra sin venn Omer Bayram, som har spilt sammen med Kabak i Galatasaray og på det tyrkiske landslaget. Bayram og Van Dijk ble begge født i Breda i Nederland, med 19 dagers mellomrom, og de var barndomsvenner som besøkte hverandre ofte.

Ifølge Pearce betaler Liverpool et lånebeløp på en millon pund, med et tillegg på 500 000 pund avhengig av antall kamper forsvarsspilleren spiller for de røde.

Liverpool har også opsjon på å kjøpe Kabak i juni, for 18 millioner pund pluss tillegg om ulike klausuler slår inn. Dermed får Jürgen Klopp muligheten til å jobbe tett med Kabak i fire måneder før Liverpool-ledelsen bestemmer seg for om de skal kjøpe spilleren eller ei.

– Ozan er en topp proff. Godt utdannet, høflig, han har karisma, og er veldig intelligent. Han er en forsvarsspiller som liker å gå i dueller. Han er på tå hev, og forsøker alltid å nå ballen først, er beskrivelsen Michael Reschke, som har vært både sportsdirektør i Stuttgart og teknisk direktør i Schalke, gir tyrkeren.

En vanskelig sesong

Kabak har hatt en tøff sesong på et lag som har slitt i motgang i Bundesliga. Han har bare spilt i 14 av tabelljumbo Schalkes 19 ligakamper, fordi han måtte sone fem kampers karantene for å ha spyttet på Werder Bremens Ludwig Augustinsson. Kabak insisterte på at det var et uhell, og ba om unnskyldning rett etter kampslutt. 

– Han har ikke vært helt seg selv den siste tiden. Det var veldig ulikt ham å spytte på en motstander, sier Reschke.

– Schalke hadde ikke sjanse til å holde ham unna en overgang til Liverpool nå. Hadde de nektet ham denne overgangen for andre gang, hadde de ødelagt ham som spiller. De måtte la ham gå nå, legger han til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]