36 år gammel tidligere Liverpool-spiller fikk hjerteinfarkt og ligger på sykehus

Mark Gonzalez er innlagt på sykehus i hjemlandet Chile, hvor han mottar behandling etter å ha hatt et hjerteinfarkt.

12. mar 2021 kl 15.18Einar Kvande

Tidligere Liverpool-spiller Mark Gonzalez (36) er innlagt på sykehus etter et hjerteinfarkt. Den tidligere vingen, som også spilte for Real Betis og Real Sociedad i Spania, fikk hjerteproblemene hjemme i Chile. 

Gonzalez ga seg som fotballspiller i 2019. Hans kone, Maura Rivera, beskriver det som skjedde som uhyggelig på sin Instagram-konto.

– Min elskede, min sjelevenn, for et sjokk du har gitt meg. De siste dagene har vært forferdelige. Dager fylt med usikkerhet. Det har vært veldig skremmende.

– Når jeg skriver dette er du fortsatt her sammen med oss, og litt bedre. Det faktum at du fortsatt er her med oss gjør at vi kan sette pris på hvert øyeblikk vi har sammen, familien, og fremfor alt, livet selv, skriver Rivera.

– Det er utrolig hvordan ting kan forandre seg fra et øyeblikk til det neste. Livet kan overraske oss og teste oss. Jeg lever fortsatt i frykt, men har tro, styrke og håp om at vi kan komme ut av alle fæle stunder. Jeg ønsker at du skal være sammen med meg til evig tid, Mark.

– Mark fikk et hjerteinfarkt, og jeg deler det her og nå, da alt som legges ut på sosiale medier ikke alltid stemmer med virkeligheten.

– Vi er mennesker som dere andre, og det er øyeblikk hvor du blir redd og deprimert. Det viktigste er å nyte hvert minutt av livet og være takknemlig for at dere lever.

– Jeg er allerede ved hans side, og kan sove litt bedre.

Slet med å få arbeidstillatelse i England

Gonzalez skrev under for Liverpool i oktober 2005, men fikk ikke arbeidstillatelse i England til å begynne med, og ble lånt ut til Real Sociedad. Påfølgende sommer gikk arbeidstillatelsen i orden, og Gonzalez var ett år i Liverpool. Han spilte 36 kamper og scoret tre mål for Anfield-klubben under Rafael Benitez sin ledelse i 2006/07-sesongen.

Vingen ble så solgt til Real Betis for fem millioner pund i 2007. Han spilte 44 kamper og gjorde 10 mål for den spanske klubben.

Chileneren vant også den russiske ligaen to ganger med CSKA Moskva, etter at han dro dit i 2009. Han avsluttet karrieren i Sør-Amerika, med spill for de chilenske klubbene Universidad Catolica, Colo Colo og Deportes Magallanes, samt brasilianske Sport Recife.

Han fikk 56 landskamper for Chile, og var en del av troppen som nådde 1/8-finalen i VM i 2010.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]