Bare et fåtall viktige spillere unngår landslagsspill i sommer

De fleste av Liverpools viktige spillere må belage seg på en kort sommerferie.

1. apr 2021 kl 22.54Jens Hapnes Rege

Etter at den siste landslagspausen er ferdig er det mer eller mindre klart hvilke land som skal delta i mesterskap til sommeren. 

Flere Liverpool-spillere hadde hatt godt av fysisk og mental hvile etter en krevende sesong, men det ser ikke ut til at mange av spillerne får oppfylt det behovet. 

Europamesterskap

Ozan Kabak, Xherdan Shaqiri, Andy Robertson, Diogo Jota, Harry Wilson og Thiago kommer alle til å være viktige brikker for sine land i sommerens europamesterskap dersom de holder seg skadefrie. Neco Williams har også vært med i de siste walisiske landslagstroppene, og skal nok være med til EM sammen med rekkekamerat Wilson. 

Det var ingen Liverpool-spillere i forrige engelske landslagstropp, men det er ventet at Jordan Henderson kommer med dersom han friskmeldes og at Trent Alexander-Arnold spiller seg inn igjen på landslaget.  

Virgil van Dijk dropper forhåpentligvis sommerens EM for å være klar til neste sesong, men dersom han blir tilgjengelig er han første mann i Frank de Boers ellever. Gini Wijnaldum kan være et annet lags eiendom når mesterskapet sparkes i gang, men for Nederland er han en viktig brikke. 

TAR FRI: Virgil van Dijk dropper forhåpentligvis sommerens mesterskap. Gini kan være et annet lags eiendom innen den tid.

TAR FRI: Virgil van Dijk dropper forhåpentligvis sommerens mesterskap. Gini kan være et annet lags eiendom innen den tid.

De olympiske leker, Copa America og Gold Cup

Det er dessverre flere mesterskap enn EM som skal spilles i sommer. 

Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino kommer til å være med når Brasil skal forsøke å forsvare sitt Copa America-mesterskap fra 2019. 

Liam Millar er sannsynligvis med i den canadiske landslagstroppen som skal forsøke å vinne Gold Cup for andre gang. 

Takumi Minamino kan være en av tre utvalgte spillere over 23 år som får representere Japan i de olympiske leker. Egypts landslagssjef har bekreftet at Mohamed Salah kommer til å representere Egypt i det samme mesterskapet. 

Dersom Ibrahima Konate signeres kommer han etter alle solemerker til å representere Frankrike i enten de olympiske leker, U21-EM eller EM. 

Disse slipper

Det er bare et fåtall viktige førstelagsspillere som slipper landslagsspill i sommer. 

Sadio Mane og hans Senegal skal ikke delta i noen mesterskap, og det samme gjelder Naby Keita og hans Guinea. 

Nathaniel Phillips, Ben Davies, Alex Oxlade-Chamberlain og Divock Origi kommer alle ut til å bli utelatt fra dette årets mesterskap. James Milner og Joel Matip har begge sagt nei til landslagsspill resten av karrieren. 

Caoimhin Kelleher og Kostas Tsimikas hadde vært involvert dersom landene skulle delta i mesterskap, men hverken Irland eller Hellas klarte å kvalifisere seg til noen av mesterskapene. 

Med mindre Curtis Jones klarer å spille seg inn på Englands seniorlag får han velfortjent hvile i sommer, etter at Englands U21-lag røk ut av U21-EM denne uken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]