Lagoppstillingen som druknet i alt annet på søndagPhillips er klar igjen, og overraskende vraking av Wijnaldum

Det var noen overraskelser i Jürgen Klopps lagoppstilling på Old Trafford.

3. mai 2021 kl 12.31Arild Skjæveland

Selv om spillere og støtteapparat satt på hotellet, ble lagoppstillingene offentliggjort én time før kampen skulle starte på Old Trafford på søndag. Da var det for lengst klart at kampen kom til å bli utsatt, og tidligst ville bli spilt senere på kvelden.

Slik det ser ut nå, vil kampen bli flyttet nesten to uker, og spilles 16. mai. Det er så langt ikke bekreftet.

Onsdag i forrige uke var klubbfotograf John Powell på plass på treningsfeltet i Kirkby og tok bilder av treningen. Da var Nathaniel Phillips fortsatt ikke tilbake i trening sammen med laget. Phillips har slitt med en hamstringskade, og mistet de to siste kampene mot Leeds og Newcastle. Kamper der Liverpool slapp inn mål helt på slutten og avga fire poeng.

24-åringen var avbildet i lett jogg allerede 22. april, men ble ikke nevnt da Jürgen Klopp holdt sin pressekonferanse på fredag. Det gjorde at det i helgen var rykter på sosiale media om at Rhys Williams ville bli kastet inn på midtstopperplass, for å bruke Fabinho på midtbanen.

Da lagoppstillingen kom, var Phillips en del av forsvaret: Alisson, Trent Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson.

Vraket Wijnaldum

Gini Wijnaldum ser ut til å forlate Liverpool når kontrakten hans går ut 30. juni, men det har ikke gjort at Klopp har satt nederlenderen ut av laget.

30-åringen har spilt hele 46 kamper for Liverpool denne sesongen. I kun én kamp har han blitt sittende på benken gjennom hele kampen – det var mot Midtjylland. Da de røde knuste Lincoln City i FA-cupens tredje runde var han ikke med. Wijnaldum har vært på banen i 3587 av 4320 mulige minutter.

Mot Manchester United var planen at Wijnaldum skulle starte på benken. Det har skjedd i tre Premier League-kamper før denne sesongen. Mot Everton i oktober kom han inn på overtid, mot Newcastle i julen kom han inn etter 68 minutter, og i borteseieren mot Arsenal spilte han de siste 12 minuttene. Ellers har han vært en av de mest brukte spillerne under Klopp, og har bært kapteinsbindet i seks kamper mens Jordan Henderson, James Milner og Virgil van Dijk har vært ute.

Det var Milner som skulle starte på Old Trafford. 35-åringens rutine og lederegenskaper har gjort at han har fått mye spilletid denne våren, i kaptein Hendersons fravær.

Ellers var det interessant at Klopp hadde plassert Diogo Jota på benken. Sadio Mané har slitt foran mål de siste månedene, men var foretrukket her.

Midtbanen og angrepet mot United: Fabinho, Thiago, Milner, Salah, Firmino, Mané.

Dette var benken som var tatt ut: Adrian, R. Williams, Tsimikas, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain, Keita, Shaqiri, Jones, Jota.

Heller ikke på søndag var planen at Ben Davies skulle være en del av kamptroppen, og 20 år gamle Rhys Williams var foretrukken. Davies har kun vært på benken i fire av tolv kamper siden overgangen fra Preston. Dette ville blitt ligakamp nummer tretten. Han satt på benken i fire Champions League-kamper, og er ikke skadet.