Var bare detaljer unna å bli Liverpool-spiller i 2015 - nå signerer han for Barcelona

Memphis Depay avslører at han bare var detaljer unna å bli Liverpool-spiller i 2015.

17. jun 2021 kl 10.31Jens Hapnes Rege

Et navn som stadig har dukket opp i ryktebørsen er Memphis Depay. 

Nederlenderen har etter et mislykket opphold i Manchester United fått fart på karrieren igjen i Frankrike, og var en ettertraktet mann da han ble tilgjengelig gratis da kontrakten gikk ut denne sommeren. 

Nå tyder alt på at han har funnet sin neste arbeidsgiver. 

Blir Barcelona-spiller

Både Depay selv og hans tidligere landslagssjef og nåværende Barcelona-trener Ronald Koeman har nær bekreftet at angrepsspilleren blir Barcelona-spiller. 

– Alle vet at jeg har forhandlet med Barcelona i lang tid og at drømmen er å spille for Ronald Koeman. Bare vent, så kommer nyhetene etterhvert, sa hovedpersonen selv tidligere i uken. 

– Jeg kan bare bekrefte det Memphis sa. Det er nesten klart, og det er bare signaturen hans på kontrakten som mangler, sa Koeman om situasjonen. 

Kunne blitt rød

Tilbake i 2015 så det lenge ut til at Depay skulle bli Liverpool-spiller, før de rødkledde brøt kontakten. 

Nederlenderen skal ha blitt invitert hjem til Brendan Rodgers i Formby, som skal ha fått ham til å føle seg avslappet og selvsikker. Liverpool var villige til å gi det PSV ønsket for hans tjenester. 

– Kontrakten ville ha gjort ham til en av de best betalte i klubben, bak Sturridge og Coutinho. Brendan ønsket Coutinho mer sentralt i laget og Depay på venstresiden. Det så ut som om alt var avtalt, beretter en Liverpool-basert kilde til The Athletic

ALTERNATIVET: Liverpool gikk for Firmino da Depay ble United-spiller. Det har ingen angret på.

ALTERNATIVET: Liverpool gikk for Firmino da Depay ble United-spiller. Det har ingen angret på.

– Det var så godt som i orden. Diskusjonene gikk bra og Liverpools tilbud var bra. Det var ingen problemer, har Depay senere bekreftet i boken sin Zwartkrius. 

Liverpool skal ha bedt Depay vente da en skade på Daniel Sturridge sendte de rødkledde på spissjakt, men der stoppet plutselig kontakten. 

– De fortalte Memphis at han var førstevalget og fikk ham til å føle seg fantastisk - han ønsket virkelig å dra. Tankene hans var allerede i Liverpool, en historisk klubb med store ambisjoner. 

– Atmosfæren på Anfield var utrolig. Plutselig var budskapet til ham annerledes, og da begynte han å tvile, forteller en kilde nær spilleren til The Athletic. 

Depay selv skal ha opplevd perioden som merkelig fordi han trodde at en avtale med Liverpool på plass. Han innså etterhvert at fremtiden lå et annet sted, og endte til slutt opp i Manchester United. 

Kranglet med Pep

Kanskje hadde nåværende Liverpool-assistent Pep Lijnders et ord med i laget vedrørende et kjøp av Depay. 

Da Lijnders var ungdomstrener i den nederlandske talentfabrikken og hadde Depay som elev skal synspunktene deres ha kollidert. Talentet til nederlenderen var tidlig åpenbart, men han var også «eksepsjonelt vanskelig» å lede, ifølge en annen akademitrener i PSV.

Det gigantiske talentet Depay var ikke alltid den beste eleven, men fikk altså fart på karrieren til slutt. Nå skal han forsøke å bidra til gjenreisningen av Barcelona.