Derfor vil ikke Liverpool kjøpe Kabak

Har trolig med troppens sammensetning å gjøre.

17. jul 2021 kl 08.42Øystein Tronstad

Schalke 04 er desperate etter å få Ozan Kabak av lønningslista og skal ha tilbudt midtstopperen til Liverpool for så lite som £8,5 millioner. 

Selv i dagens marked høres det ut som en meget god pris for en spiller som fortsatt bare er 21 år, og i tillegg er landslagsspiller for en sterk nasjon.

Det har fått diskusjonen til å ta til på Twitter, og her ligger trolig også svaret på hvorfor de røde ikke tar denne avtalen.

På feil kvote

Riktignok er det ikke mangel på midtstoppere, plutselig, på Anfield. Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joël Matip, Ben Davies, Nathaniel Phillips, Rhys Williams og nyinnkjøpte Ibrahima Konaté kan alle tenke seg spilletid.

Kabaks problem er sannsynligvis «homegrown player»-regelen.

I Premier League fungerer regelen slik at en spillertropp kan romme maksimalt 25 spillere, men minst åtte av dem må gå som «homegrown».

Definisjonen der er at en spiller teller om han, uavhengig av nasjonalitet, har vært registrert i en klubb i England eller Wales i tre fulle sesonger, eller 36 måneder, før fylte 21 år.

TRE SOM IKKE ER «HOMEGROWN»: Naby Keïta, Kostas Tsimikas og Sadio Mané tar tre av Liverpools 17 plasser.

TRE SOM IKKE ER «HOMEGROWN»: Naby Keïta, Kostas Tsimikas og Sadio Mané tar tre av Liverpools 17 plasser.

En spiller som Andy Robertson teller med andre ord ikke, fordi han kom ikke til Hull før han var 20. Før det spilte han i Skottland. 

Manchester Uniteds Paul Pogba regnes derimot som «homegrown» siden han kom til akademiet i England i 2009.

Planlegger for andre overganger

Det handler for Liverpool om å finne den rette balansen, samtidig som man gir seg selv spillerom til å handle og selge spillere som ikke er «homegrown». Klubben bruker allerede to av plassene på målvaktene Alisson og Adrián.

Ellers har man stort sett byttet likt. Kostas Tsimikas inn, Dejan Lovren ut. Georginio Wijnaldum ut, Thiago Alcântara inn. Ozan Kabak ut, Ibrahima Konaté inn.

Regelen kan derfor forklare hvorfor Liverpool er lystne på å selge fra gruppa Divock Origi, Xherdan Shaqiri og Marko Grujić.