Jürgen Klopp om det siste Hillsborough-offeret– Vi har mistet en utrolig person, en som viste oss hva det betyr å kjempe

Liverpool viste sin respekt til Andrew Dewine, som onsdag ble det 97. offeret i Hillsborough-tragedien.

29. jul 2021 kl 12.50Jens Hapnes Rege

Onsdag kom den triste nyheten om at Hillsborough hadde krevd sitt 97. offer, 55 år gamle Andrew Devine. 

Andrew Devine led forferdelige skader etter Hillsborough. Brystet hans ble knust og hjernen var uten okysgen. Det var ikke forventet at han skulle overleve den dagen i 1989.

Torsdag formiddag viste trenerne og spillerne sin respekt til Devine, som onsdag måtte gi tapt i kampen.

Et minutts stillhet

Før torsdagens første treningsøkt samlet Klopp spillerne og støtteapparatet sitt for å hedre Andrew, og avholdt ett minutts stillhet. 

– Vi hørte at Andrew var på sykehus forrige uke, og alle håpet at han skulle klare seg, men slik gikk det ikke. Det er et trist øyeblikk for alle som har Liverpool i hjertene sine, og for mange andre. 

– Vi har mistet en utrolig person, en som viste oss hva det betyr å kjempe og som nektet å gi opp selv om det var forventet at han ikke kunne kjempe mer. 

97: Hillsborough-tragedien har krevd et nytt offer.

97: Hillsborough-tragedien har krevd et nytt offer.

– Jeg kjente ikke Andrew godt, men jeg møtte ham da han besøkte Melwood og alle fikk delt litt tid med ham. Han hadde hjelperne med ham og det var tydelig at de var fantastiske folk som gjorde så mye for ham. 

– Vi er veldig triste etter nyhetene. Vi føler med Andrew, hans nydelige familie og hele Liverpool-familien for at et nytt liv har blitt avkortet på grunn av Hillsborough. Alle sammen er i mine tanker og bønner.

– Vi kommer ikke til å glemme Andrew, han påvirket oss alle sammen, avslutter tyskeren om Devine.