Gomes sitt rekordraske comeback gir Elliott håp

Evertons Andre Gomes kom raskere tilbake enn forventet etter en lignende skade som den Harvey Elliott fikk på Elland Road.

13. sep 2021 kl 17.18Einar Kvande

Harvey Elliotts skrekkskade stjal de fleste overskriftene etter Liverpools fine seier i Leeds. 18-åringen fikk ankelen ut av ledd og ble sendt til sykehus etter at Liverpools medisinske støtteapparat hadde gjort en god jobb ute på banen. De fikk ankelen tilbake på rett plass før Elliott ble fraktet til sykehuset.

Etter kampen bekreftet Liverpool FC at 18-åringen må gjennom en operasjon. Dette vil trolig skje på tirsdag, og først da får vi vite mer om hvor lenge Elliott må forvente å være ute.

Elliott kan hente inspirasjon i opptreningen etter skaden ved å skjele til hvor kjapt Evertons Andre Gomes kom tilbake fra en lignende skade. Gomes ble taklet av Tottenhams Heung-min Son i en 1-1 kamp i november 2019. Midtbanespilleren fikk en bruddskade i tillegg til at ankelen var ute av ledd. Neste dag var Everton-spilleren gjennom en vellykket operasjon, og fremgangen hans i månedene som fulgte var rekordrask.

Få forventet at portugiseren ville komme i spill igjen den sesongen, da prognosen for et comeback ble antydet å være alt mellom et halvt og ett år. Men etter bare 86 dager var Gomes tilbake i trening med sine lagkamerater. 

Sterk i troen

Da han returnerte til treningsfeltet var Gomes opptatt av at hans lagkamerater ikke skulle være forsiktige i dueller med ham. 

– Mine lagkamerater var der for meg, og forstod hva jeg hadde vært gjennom. De visste jeg kom tilbake fra en traumatisk skade, og tenkte de skulle være forsiktige med meg. Men jeg prøvde å gjøre det klart for dem at jeg trente sammen med dem fordi jeg var skadefri igjen, og at de kunne spille som normalt mot meg, har Gomes uttalt i ettertid ifølge Talksport.

86 DAGER: Andre Gomes fikk en lignende skade som Harvey Elliott, og ble forespeilet et sted mellom et halvt og et helt år på sidelinjen, men var tilbake i trening igjen etter bare 86 dager.

86 DAGER: Andre Gomes fikk en lignende skade som Harvey Elliott, og ble forespeilet et sted mellom et halvt og et helt år på sidelinjen, men var tilbake i trening igjen etter bare 86 dager.

– Jeg måtte forberede meg på neste fase, og det var å spille kamp. Jeg måtte bli klar for å spille som noramlt, og da er treningsfeltet rett sted å begynne med det. Mine lagkamerater forstod dette, så det gikk ganske greit egentlig.

Gomes mener at den beste måten å komme raskt tilbake fra en slik forferdelig skade er å ha troen på det selv. 

– Alle mennesker har problemer. Det finnes verre problemer enn jeg hadde. Mitt råd er at dersom du ønsker å klare noe, så må du virkelig tro på at det går, og presse deg for å klare det.