Roger Hunt er død

Liverpool-legenden ble 83 år gammel.

28. sep 2021 kl 13.20Arild Skjæveland

Liverpool FC deler tirsdag de triste nyhetene om at Roger Hunt er død, 83 år gammel.

Toppscoreren fra 60-tallet døde mandag kveld i sitt eget hjem, etter lengre tids sykdom, skriver klubben.

Hunt ble født 20. juli 1938. Han startet karrieren sin i Stockton Heath, der Liverpools speider Bill Jones ble oppmerksom på ham.

Ni dager etter sin 20-årsdag signerte han for Liverpool. Etter å ha imponert på reservelaget, med åtte mål på seks kamper, fikk han sjansen for førstelaget i en kamp mot Scunthorpe der Billy Liddell ikke var tilgjengelig.

Hunt er en av de virkelig store i klubbens historie. Han var med på opprykket i 1961/62, og sentral da klubben vant ligamesterskapet i 1963/64 og 1965/66 – i tillegg til klubbens første FA-cuptriumf i 1965.

Hunt var også del av den engelske landslaget, da England vant VM på hjemmebane i 1966.

«Sir Roger» var Liverpools toppscorer i åtte strake sesonger fra 1962 til 1969, og scoret 285 mål på 492 kamper for klubben mellom 1959 og 1969. En bauta i Bill Shanklys lag.

Det er Hunt som har flest ligamål for klubben, med 244 mål. Han har kun Ian Rush foran seg på toppscorerliste i alle turneringer for klubben. Totalt scoret Hunt 285 mål på 492 kamper for klubben.

– En veldig trist dag

Manager Jürgen Klopp har uttalt seg etter at nyhetene kom.

– Det er en veldig trist dag, og tankene våre går til familien hans. Dessverre føles det som at vi for ofte tar farvel med disse gigantene i klubben vår for øyeblikket, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Roger Hunt er helt der oppe når det kommer til hvor viktig han har vært for historien i Liverpool FC, det er helt klart. Det å være målscoreren i Shanklys lag, som rykker opp og så vinner de to ligatitlene og FA-cupen, setter ham i en kategori med Liverpool-legender som er ansvarlig for å gi oss den klubben vi har i dag. Ikke bare det, han var også VM-vinner i 1966.

– Jeg har blitt fortalt at the Kop døpte ham «Sir Roger» etter alt han oppnådde. En målscorer som aldri stoppet å jobbe for å hjelpe lagkameratene. Jeg tror han ville passet godt inn i vårt lag i dag.

– Det er Sir Roger vi skal huske, ære og hylle de neste dagene. You’ll Never Walk Alone.

Hvil i fred, Sir Roger!

Torbjørn Flatin vil skrive et minneord for Liverpool-legenden, som vi legger ut her på liverpool.no i kveld.