Se situasjoneneAlisson fikk to røde kort uten å bli utvist!

Det var høydramatisk i Brasils bortekamp mot Ecuador.

Alisson Becker var den eneste Liverpool-spilleren som startet for Brasil i kveldens bortekamp mot Ecuador. Fabinho var suspendert, og ikke med i troppen.

Det så ut til å bli en veldig kort kveld for Liverpool-spilleren. Etter at Ecuador hadde fått sin målvakt Alexander Dominguez utvist etter et sammenstøt med Matheus Cunha etter bare 15 minutter, fulgte Tottenhams Emerson Royal opp med å få sitt andre gule kort fem minutter senere.

Da 25 minutter var spilt så det også ut til at Alisson Becker ble utvist. Han var ute og sveipet utenfor sin egen boks, og var veldig høyt oppe med beinet. Etter at han hadde blitt kvitt ballen, traff han Enner Valencia med foten.

Den colombianske dommeren Wilmar Roldan valgte å vise det røde kortet for tredje gang for kvelden. Etter en lang VAR-sjekk, på seks minutter, ble det røde kortet trukket tilbake, og Alisson fikk gult kort.

Det var nok en del med Liverpool-sympatier som kanskje skulle ønske at det røde kortet ble stående, slik at Alisson slapp unna med en halvtime førstelagsfotball i denne landslagspausen, men det skjedde altså ikke.

Baklengs og rødt – igjen

I kampen tok Brasil ledelsen etter seks minutter, ved Casemiro. Den ledelsen beholdt brasilianerne lenge. Ecuador fikk et straffespark i andreomgangen, men igjen kom VAR på banen, og det ble gjort om.

Da det gjensto 15 minutter måtte Alisson plukke ballen ut av nettet. Ecuador fikk et hjørnespark som midtstopper Felix Torres fikk headet i mål.

Dramatikken var ikke over der. Tre minutter på overtid kom det en ball inn i feltet. Alisson stupte ut og bokset ballen, og traff også Enner Valencia i ansiktet. Den colombianske dommeren pekte igjen på straffemerket, ga Alisson sitt andre gule, og dermed utvisning.

Igjen ble det VAR-sjekk. Kortet ble trukket tilbake, ingen straffespark, og det ble dropp. Dermed fikk Liverpools målvakt to røde kort torsdag kveld, uten å bli utvist. Kampen endte 1-1.

Brasil har for lengst kvalifisert seg til VM i Qatar, og er fortsatt ubeseiret i VM-kvalifiseringen. Natt til onsdag er Paraguay motstander.