– Det ble en veldig kort samtale

Gary Neville fikk oppgaven om å sjekke om Steven Gerrard ville være aktuell for Manchester United…

Sky Sports har lagt ut en podcast de har kalt «Carragher and Neville’s Transfer Special», der Jamie Carragher spør Gary Neville om forsøk på å overbevise andre spillere på landslaget om å komme til Manchester United under Alex Ferguson.

– Jeg tror det var to eller tre ganger da det skjedde med landslaget og meg, der jeg snakket med Alan Shearer under EM i 1996. Jeg hadde en samtale med ham, sier Neville.

– Jeg var litt yngre på det tidspunktet, så jeg kunne ikke ha en alvorlig samtale med ham. Med Wayne Rooney var det annerledes, og vi hadde en liten prat, men igjen, han var en yngre spiller så du kan ikke legge for mye press, sier han.

Steven Gerrard var Englands beste midtbanespiller, og at han var ønsket av de fleste klubbene er viden kjent. Neville fikk oppgaven med å sjekke om den daværende Liverpool-kapteinen ville være aktuell for erkerival United.

– Men du vet, med Stevie var det nesten et overfall. Få ham ut derfra! Jeg vil ha ham bort fra dem, sier han.

– Stevie sitt svar var at han og familien aldri kunne dra tilbake til Liverpool igjen, så det ble en veldig kort samtale. Han var lojal, Liverpool-supportere… Men ikke like lojal da John Terry kom inn på rommet hans. Jeg tror Terry fikk 10 minutter med ham – jeg fikk kanskje 30 sekunder.

Har tidligere snakket om det

Gerrard har selv snakket om det. I Claire Balding Show i 2016 ble det tema, etter at Alex Ferguson skrev i sin biografi at han ikke så på Gerrard som en toppspiller. https://www.youtube.com/watch?v=vFlJ0rlkHLg&ab_channel=AskinAkpinar

– Jeg er en stor fan av Alex Ferguson, og det han har gjort i spillet er fantastisk. Det er grunnen til at han har solgt så mange kopier av boken sin i den første uken. Jeg var faktisk litt skuffet da jeg leste det, og reaksjonen i avisene, etter at han sa at jeg ikke var en spiller på topp, topp-nivå – men jeg vil ikke miste nattesøvnen av det, og alle kan ha sin mening, sa han.

– Han forsøkte å kjøpe meg tidlig i 2002/03, og han forsøkte å kjøpe meg for å spille for United. Jeg sa åpenbart nei, så jeg kan ikke ta det til meg, men jeg er litt skuffet siden jeg er så stor fan av ham, sa han den gang.