– Det hjelper ingen å sitte her i seks måneder til

Liverpool håper at Loris Karius omsider kan finne seg en ny klubb denne måneden.

Loris Karius har vært tilbake i Liverpool siden pre-season, og trener sammen med Alisson Becker og co, men har ikke vært i nærheten av noen kamptropp denne sesongen.

Hans siste kamp for klubben kom i Champions League-finalen i Kiev i 2018, da han ble den store syndebukken og Liverpool tapte 3-1 mot Real Madrid. I forrige uke gikk det rykter om at Karius skulle starte FA-cupkampen mot Shrewsbury Town på søndag, men det stemte ikke. Heller ikke denne gang var han i troppen.

Siden marerittkampen i Kiev har han vært på utlån til Besitkas og Union Berlin, men i fjor sommer klarte han ikke å finne seg en ny klubb. Han var linket til Basel, men lønnskravet skal ha stoppet en overgang. Karius er inne i sine siste måneder under kontrakt med klubben, og kan gå som Bosman-spiller til sommeren. Liverpool håper at det skjer før.

Hjelper ingen

Keepertrener John Achterberg jobber daglig med den tyske 28-åringen, og håper at det snart kommer en løsning.

– Når alt kommer til alt, er det opp til ham, agenten hans og klubben å finne en løsning. Forhåpentligvis finner vi en løsning denne måneden, sier Achterberg til The Athletic

– Det hjelper ingen å sitte her i seks nye måneder, uten noen følelse av at du kjemper for noe. Det vil ikke forbedre ham. Han må bruke kvalitetene sine for å få seg en karriere nå. Loris har mange gode kvaliteter, sier han.

Karius har blitt linket til SpVgg Greuther Furth, som ligger sist i tyske Bundesliga. Spillerens lønn skal være et problem, og ifølge Kicker kommer ikke Liverpool til å betale ham ut av kontrakten. Det har stoppet en overgang.

– Dersom det ikke finnes en løsning, vil han trene med oss til kontrakten går ut. Dersom Loris drar, vil vi hente opp en ny keeper fra akademiet igjen, sier Achterberg.