– Det synes jeg er et veldig vanskelig spørsmål å svare på

Diogo Jota har fått spørsmål om sin gode form. Portugiseren har allerede gjort flere mål enn i hele debutsesongen.

Diogo Jota står bokført med 14 scoringer i alle turneringer for Liverpool denne sesongen, og mot Crystal Palace i helgen skaffet han straffesparket som satte spikeren i Palace-kista.

Likevel synes portugiseren at det er vanskelig å svare på om han er i bedre form enn han var for Liverpool forrige sesong.

– Det synes jeg er et veldig vanskelig spørsmål å svare på. Jeg ble spurt om jeg var i mitt livs form like før jeg ble skadet forrige sesong, og det er vanskelig å si, uttalte 25-åringen til Liverpools kampprogram nylig. 

– Noen ganger er du bare på riktig sted til riktig tid, og trenger bare å dytte ballen i mål, og andre ganger er du ikke i nærheten av toppformen, slik som mot Leicester nylig.

Kampen Jota viser til er bortekampen mot Leicester i romjulen, hvor han fikk 5 på børsen til Liverpool.no, og bare 4,33 på folkebørsen. I den kampen var det ingen i angrepsrekka som presterte særlig godt, og rekkekameratene Mohamed Salah og Sadio Mané fikk begge 3,6 på folkebørsen og 5 av Liverpool.no.

– Dersom jeg er i mitt livs form, hvordan klarte jeg ikke å komme til en skikkelig avlustning mot Leicester? Jeg mener hver kamp er forskjellig. Det er en ny utfordring hver gang, og du må spille opp mot ditt beste for å prestere på høyeste nivå.

Bare Salah har scoret flere

Med ti ligamål har Jota bare lagkamerat Mohamed Salah foran seg på toppscorerlisten i Premier League, og portugiseren har også fått bokført en målgivende pasning.

– Jeg spilte ti år på venstresiden av midtbanen i en 4-3-3-formasjon. Etter hvert som jeg utviklet meg fysisk kom jeg hyppigere inn i feltet og begynte å score flere mål. Da ble jeg etter hvert benyttet som nummer 10. Folk begynte å se at jeg kunne score mål, og derfor ble jeg benyttet på topp. 

– Jeg forsøker alltid å gjøre det manageren ber meg om. I Wolves spilte vi noen ganger med tre på topp, og jeg var den som lå til venstre av dem. Vi hadde en naturlig midtspiss i Raul Jimenez. Når vi spilte med bare to i angrepsrekka spilte jeg også på topp. Så alt avhenger av hva manageren ber meg om.

– Jeg er i stand til å venne meg til nye roller. Det tror jeg er en av mine sterke sider. Jeg tvinger ingen til å venne seg til meg. Isteden forsøker jeg å venne meg til det som kreves av meg, og prøver å gjøre mitt beste.

– Noen vil kanskje si at jeg ikke er noen skikkelig falsk nier, eller ingen nier i det hele tatt, mens andre kan like måten jeg spiller på. Uansett forsøker jeg å score mål når jeg er ute på banen, og legge press på motstanderen.