Everton sparket Rafa. Minutter senere ble navnet hans sunget på Anfield

Rafael Benítez har fått sparken i Everton.

Etter 2-1-tapet mot Norwich på lørdag, har Everton bestemt seg for å sparke Rafael Benítez som manager. Paul Joyce i The Times var den første som meldte om det. Nå har også den offisielle bekreftelsen kommet.

Everton har kun vunnet én av sine 11 siste kamper, og med resultatet mot Norwich er det en fare for at det kan ende med en kamp mot nedrykk for blåtrøyene.

Dermed blir det ikke noe gjensyn mellom Benítez og Steven Gerrard på Goodison Park på lørdag. Så sent som denne uken solgte Everton sin populære venstreback Lucas Digne til Aston Villa, fordi han hadde havnet i unåde hos Benítez. Digne la ikke skjul på hva som var grunnen i et Instagram-innlegg kvelden før avtalen ble offentlig bekreftet.

Har handlet i januar

Benítez har vært veldig upopulær som Everton-manager. Med status som Liverpool-legende ville det alltid bli vanskelig for spanjolen – men de startet sesongen lovende. 61-åringen fikk kun 1,7 millioner pund til å bruke på overganger i sommervinduet. I januarvinduet har han blitt støttet, og de har kjøpt de to backene Nathan Patterson og Vitaliy Mykolenko. De har også hentet Anwar El Ghazi på lån.

Allerede 16. januar er det altså bestemt at det er en ny manager som skal ta over. Everton FC har ikke gått ut med hvem som skal ta over midlertidig, men det vil ikke være noen overraskelse om det er Duncan Ferguson, som tok ansvaret etter sparkingen av Marco Silva frem til Carlo Ancelotti kom på plass.

På Anfield fungerer smarttelefonene, og supporterne fikk med seg sparkingen av Benítez, som skjedde i pausen mellom Liverpool og Brentford. I starten av andreomgangen kunne vi høre Rafa sitt navn bli sunget på Anfield!