Pressekonferanse før semifinalen:– Det er fint å være i januar og kjempe om finaler

Pep Lijnders møtte pressen før Arsenal-kampen.

Livevinduet under oppdateres fortløpende med det som blir sagt på pressekonferansen. Du kan også se den i Youtube-vinduet øverst i saken. 

Velkommen

Hei og velkommen til livedekning av pressekonferansen før returkampen mot Arsenal i ligacupen. Pep Lijnders er på plass klokken 12, og vi oppdaterer saken fortløpende med det som blir sagt.

Ikke langtidsskade for Ox

Før pressekonferansen har Lijnders kommet med en skadeoppdatering når det gjelder Oxlade-Chamberlain. Det skal ikke dreie seg om en langtidsskade.

Lijnders er på plass

Får spørsmål om han er trygg på at semifinalen kommer til å gå som planlagt og om reglene trengs å bli sett på. 

– Vi har hatt våre egne erfaringer med dette. Det er vanskelig å bedømme fra utsiden. Jeg har full respekt for klubbenes forespørsler, for jeg respekterer det medisinske apparatet i alle klubber. Det viste seg mot Leicester at vi ikke hadde noen fordel av å stå over en kamp. 

Er Oxlade frisk og rask?

– Hvis vi snakker om Ox, må vi først snakke om hans strålende prestasjoner. Han har vært viktig for laget, for han har spilt godt i mange forskjellige posisjoner. Vi snakket i går, og han føler seg ok. Han håper å rekke helgens kamp. Han blir ikke klar i morgen.

Brentford-kampen

– Vi fikk mer og mer kontroll over kampen, og til slutt hadde vi 68 prosent ballinnehav og 27 avslutninger. Det var en av våre bedre kamper. 

– Vi drar til Arsenal med visshet om vi må vinne. Om det blir 90 eller 120 minutter eller straffespark, må vi vinne. Vi ønsker å skape spesielle minner med supporterne våre. Det er fint å være i januar og snakke om å nå finaler, å nå Wembley. Vi skal gi alt for å klare det. 

Hvor viktig var Brentford-kampen for å overbevise tvilerne om at det kan gå uten Mané og Salah?

– En av de mest minneverdige kampene vi har spilt var uten noen av de viktigste spillerne. Etter forrige sesong visste vi at vi måtte kunne skape mål og angrep fra overalt, ikke bare kontringer eller farten til disse to. De er vår frontlinje, men jeg liker at vi ikke bare har ett våpen. Vi har mange måter å angripe på. 

Hvem spiller i mål i morgen?

– Det er fint at vi har tre veldig gode keepere. Adrian har reddet oss flere ganger. Caoimhin er et enormt talent og har alt vi ønsker oss i en keeper. Han er rolig, kan spille ballen og er en utrolig skuddstopper. Han er en som kan spille med mye rom foran seg. Så har vi Alisson. Han er vår brasilianske katt og er i mitt hode verdens beste keeper. La oss se hvem som skal starte. 

Koronareglene og utsatte kamper. Tanker om reglene

– Vi har tre spillere på AFCON, ikke to. Alle glemmer Naby. Vi savner ham også. 

– Folk på utsiden kan ikke se hva som skjer inne i klubbene. Det kan være utbrudd på flere måter, ikke bare hos spillerne. 

– Alle lag ønsker å spille. Vi dro til Tottenham uten viktige spillere, og gjorde det samme mot Newcastle. Vi mistet spillere på kampdag. Vi dro til Chelsea uten vår manager, uten Joel, Alisson og Bobby. Alle lag ønsker å spille. Jeg har full tiltro til hver klubb om å gjøre riktig avgjørelse. Det viktigste er å beskytte spillere, ansatte og deres familier. 

Har dere øvd på straffespark?

– Til finaler og semifinaler forbereder du deg fra første dag i sesongoppkjøringen. Vi er alltid forberedt på alle situasjoner. Vi ser virkelig frem til denne kampen og har gjort det siden sluttsignalet gikk på Anfield. Vi skal forhåpentligvis skape en spesiell kamp. 

Skadene til Origi og Thiago

– Thiago er forhåpentligvis tilbake i full trening etter landslagspausen og klar til å møte Cardiff. Divock er klar først etter Cardiff.

Belastningen på spillere

– Vi prøver å jobbe med dette gjennom hele sesongen, og å holde spillere sultne både fysisk og mentalt. Spillerne ser friske og raske ut, men jeg kan ikke se inn i hjernen deres. Det er januar, og det beste som kan skje i januar er å forberede seg til finaler. Det er det klubben står for, å kjempe for trofeer og cuper. 

Er det fordel Arsenal?

– Arsenal har alltid hatt veldig gode spillere. Nå har de et veldig godt lag, og Mikel Arteta har gjort en god jobb. Vi har sett flere ganger at lag som blir ti mann gir litt ekstra når de forsvarer seg. Det var det som skjedde. Det jeg likte med kampen er at vi overrasket dem med vår intensitet før Xhaka ble utvist. For meg er den eneste fordelen i fotball den du har ved sluttsignalet. Arsenal har slitt med skader og covid. Hvis du kan spille på den måten med ti mann, har du et godt og modent lag. 

Harvey Elliott tilbake

– Han har ikke mistet fotballhjernen i tiden han har vært ute. I går ville det vært kriminelt ikke å bruke ham etter måten han spilte på. Harvey er en spiller som ikke banker på døren, men løper gjennom den. Men han kommer tilbake fra en langtidsskade, og vi må bruke tid på at han er forberedt på øyeblikket som kommer. 

– Det er flott å ha ham tilbake. Du så i oppkjøringen og sesongstarten hvilken påvirkning han har på laget. Vi liker spillere som har mål i seg, ikke bare driblinger og teknikk, men alltid ser etter den siste pasningen også. 

Det var det

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen!