– Jeg ønsker dem alt godt i Afrikamesterskapet

Mandag reiser Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita til Kamerun for å spille Afrikamesterskapet.

– Jeg ønsker dem alt godt i Afrikamesterskapet. Alle vet hvordan det er å spille for landet sitt, og man skal ha rett til å kjempe for hvert eneste trofé, sier Pep Lijnders etter kampen mot Chelsea. 

I 2-2-kampen leverte Mohamed Salah og Sadio Mané hver sin scoring og med det en påminnelse om at de vil bli savnet den neste måneden. Begge to har nok ambisjoner om å kjempe om en plass i finalen 6. februar, mens Naby Keita og Guinea neppe kommer til å være med i kampen om gullet.

Egypt har vunnet turneringen syv ganger og er med det mestvinnende i historien, men vi må tilbake til 2010 for å finne forrige gang de kunne løfte trofeet. Senegal venter fremdeles på sin første tittel. Mané var med på å tape finalen i 2019 - Salah var det i 2017. 

Lijnders sier alle tre allerede har legendestatus i afrikansk fotball, men at de nå har muligheten til å styrke sin posisjon ytterligere ved å vinne turneringen. 

– De er legender, men de kan bli enda større legender ved å vinne Afrikamesterskapet. Det bør de prøve å gjøre - det er en mulighet til et stort trofé, og karrieren er ikke lang, sier han.

– Ikke bekymret

Samtidig sliter Liverpool med skader og koronasmitte. I kampen mot Chelsea manglet til sammen ni spillere i tillegg til manageren. Blant annet er Salah og Mané sine reserver, Takumi Minamino og Divock Origi, skadet. Lijnders vet ikke når de er tilbake. 

Heldigvis er ikke ligaprogrammet det tøffeste den neste måneden. Kun kamper mot Brentford og Crystal Palace venter. I tillegg skal det spilles to semifinalekamper mot Arsenal i ligacupen og to kamper i FA-cupen dersom Shrewsbury blir slått på Anfield neste helg.

– Vi har mange forskjellige våpen, selv om de som drar selvfølgelig er viktige for oss.

– Man kan prøve å planlegge for dette, men det er vanskelig å forberede. Vi er ikke bekymret fordi vi har tro på guttene som er her, sier Lijnders.

Afrikamesterskapet starter 9. januar. Du kan følge det på Viaplay og NENT Group sine kanaler.