Kaide Gordon kan få flere muligheter i Salahs fravær

Kaide Gordon har fått smake på seniorfotball denne sesongen.

17 år gamle Kaide Gordon ble søndag tidenes yngste målscorer i FA-cupen for Liverpool, og med 1-1-målet ble han tidenes nest yngste målscorer i klubbens historie - kun slått av Ben Woodburn. 

Etter å ha fått en smakebit på seniorfotball med 90 minutter i ligacupen mot Norwich tidligere i sesongen, var Gordon endelig tilbake for førstelaget i søndagens møte med Shrewsbury på Anfield. 

Nå kan det bli flere muligheter for unggutten. 

Tenker alltid på Gordon

Målet han scoret var noe selv Mohamed Salah kunne vært stolt av, og det er nettopp som følge av Salahs deltakelse i Afrikamesterskapet at Gordon kan få flere muligheter til å vise seg frem de neste ukene. 

Manager Jürgen Klopp bekreftet på onsdagens pressekonferanse at Gordon er aktuell for å spille flere kamper. 

– Vi vil alltid ta Kaide med i beregningen fordi han er et eksepsjonelt talent. Han var strålende i oppkjøringen før han fikk en liten formdupp, noe som er helt normalt for spillere i hans alder. Deretter har han stort sett spilt U23-fotball og levert både gode og mindre gode kamper. Han er et strålende talent, sa Klopp. 

Tyskeren sier at Gordon alltid vil være i hans tanker så lenge han er skadefri. 

– Kampen mot Shrewsbury var til stor hjelp fordi det ga et inntrykk av ekte voksenfotball. Han klarer å takle det nivået, og det er viktig å få slike opplevelser, sa Klopp. 

Verdifull erfaring

Mot Shrewsbury fikk vi se en rekke unggutter i aksjon. Blant annet fikk Elijah Dixon-Bonner og Max Woltman sin første kamp fra start for seniorlaget. 

– I kampen mot Shrewsbury hadde vi ikke så mange alternativer i angrep fordi Bobby og Taki ikke var i stand til å starte, og det var kun Kostas av de andre på benken som var seniorspiller. Så vi måtte stille med det laget, men det gjorde ingenting, for det er dette vi trener de unge guttene for, sa Klopp. 

Fem akademispillere var på banen mot Shrewsbury, i tillegg til keeper Caoimhin Kelleher. 

– Det føltes veldig bra etter kampen fordi det var så mange fine individuelle historier ute på banen. Det var bra for guttene og veldig viktig for oss, sa Klopp.