Krawietz nektet å oppgi antall koronasmittede, men Matip er tilbake i trening

Klopp-assistent Peter Krawietz holdt kortene tett til brystet under dagens pressekonferanse, men avslørte at Joel Matip trente igjen i går etter å ha kommet ut av koronaisolasjon.

Krawietz fikk spørsmål om hvor mange Liverpool-spillere som sitter i koronisolasjon, men ville ikke komme verken med antall eller navn på spillerne som er uaktuelle til søndagens kamp mot Shrewsbury. Klubben venter nemlig på en ny runde med tester før de selv vet det nøyaktige antallet tilgjengelige spillere. 

Liverpool måtte som kjent stenge sitt treningsfelt i to døgn, før det ble åpnet igjen fredag, og både manager Jürgen Klopp og assistent-manager Pepijn Linjders har sittet i koronisolasjon etter å ha testet positivt for Covid-19.

– Jeg kan ikke gi dere noe eksakt antall. Vi har en tropp og vi har et lag, og vi vil forsøke å vinne kampen, sa Krawietz da han snakket til pressen lørdag.

– Det er en vanskelig situasjon. Vi har skader, sykdom og koronasmittede, og må bare håndtere situasjonen på best mulig måte. 

– Vi må fortsatt vente på resultatet av noen koronatester. Spillerne er ikke her ennå, og de må ta tester før de kommer inn på treningsfeltet i dag, og derfor kan jeg ikke gi dere noe eksakt antall smittede.

En blanding av erfarne ledere og unge spillere

– Ja, vi vil være avhengige av akademispillere. Vi har hatt koronasmittede på U23-laget også. Noen av dem er tilbake nå, etter å ha sittet i koronaisolasjo, og vi kan ta ut en tropp som kan spille fotball på vår måte. Vi ønsker å spille en skikkelig fotballkamp.

– Vi skal prøve å få til en god lagoprestasjon, med noen erfarne ledere på laget sammen med noen unge spillere som vil få en fantastisk erfaring ved å spille på Anfield og kjenne på støtten fra våre supportere. 

– Joel Matip var tilbake i trening fredag, men vi får se om han blir aktuell for kampen eller ei.

Håper Klopp vi lede laget

Krawietz fikk spørsmål om helsetilstanden til Jürgen Klopp, og om Liverpool-manageren vil lede laget fra innbytterbenken på Anfield i morgen.

–  Vi håper det, selvsagt. Han er i fin form så langt. Han føler seg bra. Men for at han skal kunne lede laget må han også ta en ny test. Vi håper det går bra, og at han er tilbake i morgen.