Goal: Liverpool forventer å selge Phillips - henter hjem Williams som erstatter

Goal melder om høy interesse for Nat Phillips i januar.

Som liverpool.no skrev både søndag og tirsdag har Liverpool vurdert å hente hjem Rhys Williams fra det som ikke har vært et drømmeopphold på lån i Championship. Bare syv kamper denne sesongen er fem mindre enn han hadde for Liverpool på samme tid i fjor. Nå skriver Neil Jones i Goal at Williams trolig kommer tilbake til Merseyside allerede denne uken, og legger til at det samme kan skje med Paul Glatzel, som er lånt ut til Tranmere. 

Det kan være godt nytt for Nat Phillips, som ønsker å finne seg en ny klubb i jakten på spilletid. Ifølge Goal er en rekke klubber interessert i å kjøpe 24-åringen. Watford er en av dem. Tidligere i januar skal de ha bedt om å få Phillips på lån med en forpliktelse til å kjøpe midtstopperen dersom de redder plassen i Premier League.

Liverpool ønsker imidlertid å få til en permanent overgang for mannen som kun har vært på banen tre ganger denne sesongen etter at han ble belønnet med ny kontrakt for sin heltemodige innsats forrige sesong. Denne sesongen har han vært femtevalg på midtstopperplass, men Williams kan ta over den plassen i køen når han kommer hjem. 

Interesse fra Italia

Jones skriver at Liverpool krever 15 millioner pund for Phillips. Det er interesse både i Italia og Premier League, i tillegg til Bundesliga. Bolton-gutten har erfaring fra tysk fotball etter å ha vært utlånt til Stuttgart for to sesonger siden. 

Var det denne dragningen på Zlatan Ibrahimovic som fikk italienerne til å få øynene opp for Phillips?

Napoli skal ha vært interessert, men de gikk i stedet for Axel Tuanzebe på lån fra Manchester United. West Ham og Burnley er to andre klubber som nevnes. 

Tirsdag var Phillips endelig tilbake i trening, over fem uker etter at vi sist så ham i aksjon borte mot AC Milan i Champions League. 

Nå kan han akkurat rekke å trene seg i form før en overgang kan skje.