– Liverpool vet hva jeg vil ha. Jeg har ikke bedt om sprø summer

Mohamed Salah har uttalt seg om kontraktssituasjonen.

Det har lenge vært stille rundt Mohamed Salah og kontraktsforhandlingene med Liverpool FC. Det nyeste vi har sett, er at «transferguru» Fabrizio Romano har skrevet at en forlengelse med Salah er klubbens førsteprioritet – heller enn å signere nye spillere.

Magasinet GQ har gjort en stor sak på Liverpools store stjerne. Intervjuet er trolig gjort i slutten av november, men er publisert på nett tirsdag formiddag. Der er de inne på kontraktsituasjonen i Liverpool.

– Jeg ønsker å bli her, men det er ikke opp til meg. Det er i deres hender, sier Salah til GQ-Magazine

– De vet hva jeg vil ha. Jeg ber ikke om noe sprøtt, sier han videre.

– Tingen er at dersom du ber om noe, og de viser at du kan gi deg noe, så er det fordi de setter pris på hva du har gjort for klubben. Jeg er inne i mitt femte år her nå. Jeg kjenner klubben veldig godt, og elsker supporterne. Supporterne elsker meg. Men administrasjonen har blitt informert om situasjonen, og det er opp til dem, sier han.

Vil spille i mange år til

Salah er nå 29 år gammel, og fyller 30 år til sommeren. Han er klar på at han har mange år igjen på toppnivå. Zlatan Ibrahimovic er fortsatt aktiv, og han fylte 40 år i fjor.

– Det er ikke bare Zlatan. Ronaldo er 36. Benzema er 34. Alle toppspillerne for øyeblikket, Lewandowski, Messi, de er alle 34-35, sier Salah.

I huset sitt har Salah bygget et rom for restitusjon, med kryuterapibad – som er en kuldebehandling med ekstrem nedkjøling av kroppen med terapeutisk hensikt.

– Jeg har alt hjemme. Det er som et sykehus, sier Salah.

Salah ble nummer sju i Ballon d’Or-kåringen i 2021. Han måtte le da han ble spurt av reportere om det like etter utdelingen, men sier at det ikke er noe han bryr seg så mye om.

– Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om det. Jeg kan ikke lyge og si at jeg helt ærlig ikke tenker på det. Nei, jeg tenker på det, og ønsker å være den beste spilleren i verden, men jeg vil ha et godt liv selv om jeg ikke vinner Ballon d’Or, sier han.

I dag starter Afrikamesterskapet for Salah og Egypt. De møter Nigeria kl. 17.00, i en kamp som vises på V Sport 1.