Palace fikk Ayew hjem tidlig fra AFCON, men må klare seg uten to viktige spillere

Crystal Palace stiller i likhet med Liverpool uten sin største stjerne i søndagens møte.

I likhet med Liverpool sendte Crystal Palace tre viktige spillere til Afrikamesterskapet tidligere i januar. Cheikhou Kouyaté spiller sammen med Sadio Mané på Senegal, mens de viktige angrepsspillerne Wilfried Zaha og Jordan Ayew representerer henholdsvis Elfenbenskysten og Ghana. Sistnevnte gjorde et meget svakt gruppespill og er ute av turneringen, noe som kan bety at Ayew blir å se på banen når Liverpool gjester Selhurst Park på søndag. 

– Vi vet ikke om han er klar til å starte. Han var med på første del av treningen i dag, og vi vil snakke sammen på lørdag for å se hvordan han har det, sa manager Patrick Vieira på sin pressekonferanse fredag ifølge cpfc.co.uk.

Senegal er som kjent videre i mesterskapet, og det samme er Zaha og Elfenbenskysten. De skal møte Mohamed Salahs Egypt i åttedelsfinalen. Dermed blir det en duell mellom lagenes to store stjerner - bare ikke i Premier League. 

Kun to skader

Vieira hadde for øvrig ikke noen nye skader å melde om fredag. James McArthur og James Tomkins er de to spillerne som må stå over med skade, noe som fører til at franskmannen har mange å velge mellom når han skal ta ut sitt lag. 

– Det er sånn jeg vil ha det. At spillerne skal kjempe for å få spille og benytte seg av muligheten når de får den, sa han.

Liverpool mangler noen viktige spillere, men Vieira tror ikke det blir særlig lettere av den grunn. 

– Det handler ikke bare om spillerne de mangler. Salah og Mané er sterke spillere, men de har mange andre fantastiske talentet. De er først og fremst et sterkt lag, sa Vieira, som tar med seg noe positivt fra forrige gang lagene møttes selv om det da endte med 3-0-seier til Liverpool. 

– Vi skapte nok til å score et par mål, men vi tapte kampen. Etterpå visste jeg hva vi måtte forbedre. Vi blir bedre og bedre, men Liverpool er et av de beste lagene i Europa. De er alltid gøy å se på takket være intensiteten. Det blir en utfordring for oss, men vi har vært gode på hjemmebane, og vi må gi dem en vanskelig kamp, sa manageren.

Palace sin forrige hjemmekamp endte med 3-0-seier over Watford. Forrige helg spilte de uavgjort 1-1 borte mot Brighton - et resultat som gjør at London-klubben er nummer 11 på tabellen.