Peter Robinson er død

Mangeårig daglig leder i Liverpool FC, Peter Robinson, har gått bort.

Det er forfatter John Keith som opplyser at Peter Robinson har gått bort. Robinson var en nøkkelfigur i Liverpools storhetstid, blant annet som daglig leder. Klubben vant ifølge The Anfield Wrap 28 trofeer i løpet av de 35 årene han var i klubben. 

Robinson var sentral da en rekke managere ledet klubben. Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan, Kenny Dalglish, Graeme Souness, Roy Evans og Gerard Houllier var managere i løpet av årene til Peter Robinson. 

I et intervju i forbindelse med at han trakk seg ut av klubben tidlig, ga Robinson uttrykk for at han var stolt av at ingen managere hadde fått sparken i løpet av hans tid.

– Jeg er stolt av at vi aldri har sparket en manager i løpet av min tid her. De har enten lagt opp eller sluttet på eget initiativ. Vi har stor tro på konseptet om delt ansvar, og det er noe som har gitt oss mye, sa han i et intervju gjengitt av lfchistory.net.

Robinson ble 86 år gammel. Han startet sin karriere i administrasjonen til Stockport County, før han dro videre via Crewe Alexandra og Scunthorpe til Brighton. I 1965 ble han klubbsekretær i Liverpool, før han etter hvert fikk rollen som daglig leder. Han forlot klubben sommeren i år 2000, ifølge Jonny Stokkeland i LFC Archives.