Slik tok Liverpools rekrutteringsteam innersvingen på Spurs-formann Daniel Levy

Rasende Daniel Levy truet med å rapportere Liverpools rekrutteringsteam til FSG. Haken ved det var at rekrutteringsteamet hadde gjort akkurat det klubbens eiere ønsket av dem.

Luis Diaz sin overgang fra Porto til Liverpool har satt sinnene i kok hos Tottenham-ledelsen. I nord-London likte man dårlig at Liverpool snappet colombianeren foran nesen på dem.

Fredag morgen kom nyheten om at Liverpool var i ferd med å kapre overgangen som Tottenham trodde var i boks. Spurs-formann Daniel Levy fant ut at Liverpool var i ferd med å kapre Diaz foran nesen på ham ett døgn tidligere, melder Telegraph. Tottenham-formannen brukte mye av torsdagen på et forgjeves forsøk på å overtale Diaz sine representanter om å velge Tottenham isteden for Liverpool.

Liverpools rekrutteringsteam hadde handlet raskt for å sikre seg colombianeren, og i løpet av torsdagen skjønte Levy hvor langt Liverpool hadde kommet i samtalene med Diaz sine representanter. Han skjønte da at det var lite han kunne gjøre. 

En kilde har fortalt Telegraph at Levy da truet med å rapportere Liverpools rekrutteringsstab til klubbens eierne, John W Henry og Mike Gordon. Haken ved dette, skriver Sam Wallace, var at Henry og Gordon var henrykt over strategien til sitt eget rekrutteringsmannskap.

Telegraph skriver at hele sagaen startet i fjor, med Portos økonomiske problemer. Liverpool var klar over hvor alvorlig situasjonen var for den portugisiske klubben, på grunn av forsinkede betalinger av overgangssummen for Marko Grujic fra Portos side.

Liverpool har lovet å betale Porto åtte millioner euro innen mandag

Utover høsten og mot slutten av året gjorde Porto det klart at de kom til å selge Diaz, som var delt toppscorer med Lionel Messi i Copa America sist sommer.

Jürgen Klopp hadde Diaz øverst på sin ønskeliste når han skulle rekruttere nye spillere, og Liverpool var interesserte. Diaz hadde en utkjøpsklausul på 80 millioner euro, men Porto satte prisen til 60 millioner euro pluss tilleggsklausuler. Liverpool var ikke interesserte i å gjøre forretninger til en slik pris. Anfield-klubben sa at de ønsket å møte Porto til samtaler etter at januarvinduet var stengt, for å diskutere en mulig overgang til sommeren isteden.

Wallace skriver at Porto noen uker senere informerte Liverpool om at det var andre interesserte klubber, og Anfield-klubben ba da om å bli holdt underrettet. Flere ganger gjentok Liverpool at de ikke var interesserte til den prisen Porto forlangte, og i mellomtiden begynte Levy å forhandle med Porto for Spurs. Liverpools rekrutteringsteam ba Porto om å få beskjed dersom portugiserne kom til enighet med Spurs. Rekrutteringsteamet fortalte også Diaz sine representanter at de ville ta en eventuell kontrakt som Spurs la frem for Diaz til FSG, som ville vurdere om de ville tilby det samme. 

Assisterende sportsdirektør Julian Ward er i ferd med å ta over ansvaret for rekrutteringen på Anfield fra sin avtroppende sjef, sportsdirektør Michael Edwards, og Ward har hatt en sentral rolle under forhandlingene med Porto og Diaz sine representanter.

Levy ble enig med Porto om en overgangssum på 45 millioner euro, pluss rundt 15 millioner euro i tilleggsklausuler. Men Levy gjorde seg vanskelig i forhandlingene om tilleggsklausulene. Det var klausuler som det ville ha vært vanskelig for Diaz å oppnå. 

Liverpool ble informert så snart Porto hadde blitt enig med Tottenham om denne avtalen. Ward, Edwards og rekrutteringssjef Dave Fallows agerte da raskt.

FSG sa seg villige til å betale overgangssummen. Porto var desperate etter cash, og ba Liverpool om å betale åtte millioner euro allerede kommende mandag. Liverpool sa det var greit. 

Klopp ringte Diaz på Facetime

Porto ga Jürgen Klopp tillatelse til å snakke med Luis Diaz på Facetime. Diaz var på landslagets hotell i Colombia og forberedte seg til VM-kvalifiseringskampen mot Peru i Barranquilla på fredag. Klopp var på Merseyside. Samtalen gikk veldig bra, ifølge Telegraph.

Innen torsdag morgen var Liverpool og Porto blitt enige om en avtale. 45 millioner euro pluss 15 millioner euro i tilleggsklausuler. Omtrent det samme som Tottenham og Porto hadde blitt enige om. I tillegg lovet Liverpool at åtte millioner euro av dette skulle utbetales omtrent umiddelbart. 

Diaz og hans representanter fortalte Porto at de foretrakk Liverpool, og alle parter var blitt enige før torsdagen var omme.

For Levy var dette et enormt tilbakeslag. Torsdag prøvde han å gjenvinne kontrollen over overgangssagen med et forbedret tilbud til Porto, men da hadde Liverpool allerede organisert overføringen av frisk kapital til Porto, og Diaz og Klopp hadde snakket sammen. Avtalen var i boks for Liverpool, og før fredagen var omme var døren stengt for Spurs.