Slik er arbeidsfordelingen mellom Liverpools keepertrenere

Claudio Taffarel kaster lys over arbeidsmetodene til Liverpools keepertrenere.

Liverpools nye keepertrener, Claudio Taffarel, forteller at han planlegger treningsøktene sammen med de to andre keepertrenerne, John Achterberg og Jack Robinson, og brasilianeren avslører også at han jobber en god del med klubbens aldersbestemte målvakter på AXA Training Centre, mens Achterberg og Robinson konsentrerer seg om førstelagets kamper.

– Brasiliansk fotball og keeperjobben er helt annerledes i forhold til stilen her i England. I Brasil jobber keeperne mye mer med tekniske detaljer, som for eksempel bevegelser, og det er min rolle her i Liverpool, forteller Taffarel i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Jeg har jobbet med disse teknikkene med seniorkeeperne, og nå har jeg også begynt å lære de unge keeperne disse teknikkene.

– John og Jack jobber mye med utspark og innlegg. Dette er kampsituasjoner som er veldig vanlig i engelsk fotball, mens jeg jobber mer med posisjonering og bevegelser.

Imponert over kvaliteten

Den tidligere brasilianske landslagskeeperen er blitt imponert over kvaliteten på keeperne i Liverpool.

– Alisson er en av de beste keeperne i verden. Adrian har masse rutine, og Caoimhin viser sine kvaliteter i cupene. 

– Men de unge keeperne er også gode. De har mye å lære, men er i god forfatning, og vil vokse som keepere med vår nye måte å gjøre ting på.

VM-vinneren fra 1994 har vært keepertrener både i Italia og Tyrkia i tillegg til hjemlandet Brasil. Han synes han lærer mye av å jobbe i forskjellige fotballkulturer.

– Det er veldig viktig å blande ting fra ulike kulturer, og jeg vil ta med meg ting jeg lærer i Liverpool og benytte dem når jeg trener keeperne på landslaget. 

– Det er viktig å trene både på kampsituasjoner og å terpe på teknikkøvelser. Jeg synes det er veldig interessant.