Trusselen om UEFA-sanksjoner er grunnen til at Porto gir slipp på Diaz nå

Salget av Luis Diaz har satt sinnene i kok blant Portos supportere, men den portugisiske klubben føler seg tvunget til å selge sin stjerne.

Alt tyder på at Luis Diaz blir Liverpool-spiller før transfervinduet stenger natt til tirsdag. Men den bebudede overgangen har satt sinnene i kok hos Portos supportere, som ikke liker at lagets store stjerne blir solgt midt i en seesong hvor klubben har en god mulighet til å vinne ligaen. Mange mener at Liverpool også får colombianeren på billigsalg. 

Den portugisiske avisen Record forklarer lørdag hvorfor Porto føler seg tvunget til å selge Diaz.

«Ved å selge Luis Diaz til Liverpool unngår Porto å bli kastet ut av europacupene for tre sesonger. Porto fikk i begynnelsen av desember beskjed om at de måtte betale ned all gjeld innen 31. januar», melder avisen.

Diaz-salg ble løsningen

Et salg av Diaz ble sett på som løsningen på klubbens økonomiske problemer. 

Dette er også grunnen til at Liverpool har sagt seg villige til å betale hele overgangssummen i tre avdrag, istedet for fordelt over hele spillerens kontraktsperiode, som er vanlig praksis i mange overgangssaker.

Mo Chatra, som er skribent for Mirror, melder på Twitter at Liverpool betaler 12,5 millioner pund til Porto når Luis Diaz signerer overgangspapirene, mens de betaler samme beløp også i 2023 og 2024.