U23-laget vant årets første kamp

Selvmål avgjorde da Liverpool U23 tok viktig seier.

Liverpool U23 sparket mandag i gang 2022 med bortekamp mot Derby U23 i Premier League 2, og det var et viktig oppgjør i bunnen av tabellen der vinneren ville ta et stort steg unna nedrykksstriden. 

Liverpool manglet sine største stjerner da de søndag spilte for førstelaget mot Shrewsbury, men Barry Lewtas sine gutter tok likevel tak i kampen og dominerte fra start. 

I første omgang produserte de flere sjanser uten å få uttelling. Etter hvilen ble det vanskeligere å komme til muligheter, og de røde måtte ha hjelp for å avgjøre kampen. 

Et innlegg fra Owen Beck ble stanset av Derby-forsvarer Eiran Cashin, men 20-åringen var uheldig og satte ballen i eget nett. Det ble kampens eneste mål etter 72 minutter. 

For Liverpool var det hyggelig å ha Leighton Clarkson tilbake etter at hans låneopphold i Blackburn ble avbrutt som følge av lite spilletid. U23-laget har nå klatret til 9. plass på tabellen i Premier League 2 og har fem poeng ned til nedrykksstreken. 

Liverpool stilte med følgende lag mandag: 

Pitaluga - Mabaya, Koumetio, Clayton, Beck - Clarkson (Chambers fra 83), Bajcetic, Frauendorf (Clark fra 87) - Balagizi, Bearne, Norris.