Gordons drømmeuke: – Vet ikke hva jeg hadde gjort hvis den hadde gått inn

Kaide Gordon har avgitt sitt aller første intervju. Der snakker han om drømmeuken, forholdet til Klopp og Lijnders og hvordan det er å ha Mohamed Salah som rollemodell.

17 år gamle Kaide Gordon, som snart har vært Liverpool-spiller i et år etter overgangen fra Derby, har gjort sitt aller første intervju med liverpoolfc.com etter det som har vært en drømmeuke. 

Først ble han tidenes yngste Liverpool-spiller til å score i FA-cupen da han utliknet til 1-1 mot Shrewsbury foran et fullsatt Anfield. Deretter fikk han sin Premier League-debut da han fikk spille ti minutter i 3-0-seieren over Brentford. Et innhopp han nesten kronet med en scoring. 

– Den siste uken har vært vill. Jeg trodde ikke det ville skje så fort, men jeg har nytt det. Scoringen visste jeg ikke hvordan jeg skulle feire. Det var mitt første mål, men det var jo bare 1-1, så det handlet om å komme i gang igjen. Etter kampen var hele familien veldig fornøyd, sier Gordon og legger til at både mor, brødre og onkler var til stede. 

– Alle var på kampen. De var veldig stolte, sier han.

Rollemodeller

Da han kom inn mot Brentford fikk han instrukser fra spillere som Andy Robertson og Jordan Henderson. Vi har også sett bilder av at Trent Alexander-Arnold er borte og gir unggutten en high-five. 

– Robbo og Hendo var viktige. Så snart jeg kom ut på banen prøvde de å oppmuntre meg. De sa jeg måtte holde fokus og gjøre det jeg kan, sier han.

Det var ikke langt unna at Premier League-debuten ble kronet med scoring da Gordon ble spilt gjennom av Takumi Minamino. 

– Jeg vet ikke hva jeg hadde gjort hvis den hadde gått inn. Jeg forventet ikke en gang å få sjansen, men da jeg så Taki hadde ballen valgte jeg å ta løpet. Dessverre klarte jeg ikke score. 

SCORET: Kaide Gordon med mål mot Shrewsbury i FA-cupen.

SCORET: Kaide Gordon med mål mot Shrewsbury i FA-cupen.

Gordon har så langt ikke vært på banen sammen med Mohamed Salah i løpet av sine tre seniorkamper for Liverpool, men unggutten drar stor nytte av forbildet på trening. 17-åringen spiller som kjent i samme posisjon som Salah, og prøver å lære så mye som mulig av egypteren som onsdag tok seg til åttedelsfinale i Afrikamesterskapet med Egypt. 

– Han er verdens beste spiller for øyeblikket, så å følge ham tett hjelper meg veldig. Det gjør at jeg jobber ekstra hardt for å komme på hans nivå. Han kan score fra overalt, sier Gordon og legger til at han får mye hjelp av lagets store stjerne utenfor banen. 

– Vi jobber mye sammen på gymmet. Mo hjelper meg virkelig. Jeg kunne ikke ha hatt en bedre rollemodell. Mo gjør alt riktig, sier han.

Trives med Klopp og Pep

Gordon forteller at han har et godt forhold til klubbens trenerapparat, og at han er svært takknemlig for sjansene han har fått av Jürgen Klopp. Førstelagsdebuten mot Norwich i ligacupen i september var et stort øyeblikk. 

– Jeg takket ham for at han ga meg sjansen i den kampen. Han har hjulpet meg mye, og har gitt meg sjansen til å spille og vise hva jeg kan gjøre. Han har troen på meg, og det er jeg veldig glad for, sier 17-åringen.

Også assistentmanager Pep Lijnders jobber tett med Gordon. 

– Han er veldig god på treningene og gir instrukser. Hvis det er noe jeg må lære er han der for å hjelpe meg med å bli bedre, sier han.

Lijnders nevnte Gordon som en av de mulige matchvinnerne som kan gjøre jobben i fraværet av Salah og Mané i kveldens ligacupsemifinale mot Arsenal. 

– Kaide Gordon har mål i seg, og han kan skape sjanser både en mot en og i kombinasjonsspill ute på kanten, sa Lijnders.