Diogo Jota tror det blir en spennende tittelkamp:– Vi kan følge Manchester City hele veien

Portugiseren vet at han og resten av Liverpool-troppen kan følge de lyseblå til siste serierunde om de spiller på sitt aller beste.

Diogo Jota har fortsatt den gode formen fra forrige sesong og står med ti mål så langt i Premier League. Det er bare Mohamed Salah som kan vise til like gode eller bedre tall denne sesongen. 

Portugiseren har gått av banen uten scoring i de tre siste kampene sine, noe som har fått kritikerne til å rasle med sablene. Det vil ikke 25-åringen ha noe av.

– Noen folk vil kanskje si at jeg ikke er en skikkelig falsk nier, eller en nier. Noe liker spillestilen min, andre ikke. Men hver gang jeg er på banen er målet mitt å score mål og å hjelpe laget med å skape sjanser på motstanderens mål. Det er det jeg prøver å gjøre, sa Jota i Liverpools kampdag-program.

MÅLSCORER: Diogo Jota scoret sitt tolvte mål for sesongen i ligacup-kampen mot Leicester i desember.

MÅLSCORER: Diogo Jota scoret sitt tolvte mål for sesongen i ligacup-kampen mot Leicester i desember.

En allsidig spiller

Etter overgangen fra Wolves for halvannet år siden har Jota blitt brukt mest som spiss mellom Sadio Mané og Mohamed Salah. Det har gitt 19 mål på 39 Premier League-kamper for de røde. 

I Klopps system flytter angrepsspillerne på seg gjennom hele kampen, og for Jota var det annerledes å spille for Klopps Liverpool enn Espirito Santos Wolverhampton-lag.

– Jeg prøver alltid å gjøre det manageren ber meg om å gjøre. I Wolves spilte vi noen ganger med tre framme og jeg var ute på venstresiden, fordi vi hadde en skikkelig hovedspiss i Raul Jimenez.

– Når vi spilte med to framme var jeg den som lå fremst, så det avhenger veldig mye på hva manageren ber meg om å gjøre, sa portugiseren.

En av grunnene til at Jürgen Klopp hentet 25-åringen var på grunn av hvor allsidig Jota er i angrepet. Han kan spille på venstresiden, høyresiden og på topp.

– Jeg prøver alltid å tilpasse meg. Det er en av mine største kjennetegn. Jeg tvinger ingen til å tilpasse seg meg, jeg prøver å tilpasse meg det som trengs og gjøre mitt beste. 

ALLSIDIG: Diogo Jota gjør alt han kan for å få til det Jürgen Klopp vil ha av han på banen.

ALLSIDIG: Diogo Jota gjør alt han kan for å få til det Jürgen Klopp vil ha av han på banen.

Kan ta igjen Citys forsprang

Tittelkampen i Premier League forsvinner mer og mer fra syne for Liverpool og Chelsea. For øyeblikket ligger de røde ni poeng bak Guardiolas menn, med en kamp mindre spilt. Portugiseren har ikke gitt opp håpet av den grunn.

– For øyeblikket har City et stort gap ned, for å si det slik. Det er opp til oss å prøve å tette gapet, sa 25-åringen.

I helgen vant Manchester City toppkampen mot Chelsea på Etihad. Liverpool-leiren hadde nok håpet på et annet resultat, spesielt med tanke på at de røde bare klarte et uavgjort-resultat mot samme motstander tidlig i januar.

– Vi spilte jevnbyrdig i ligakampen mot Chelsea og hvis Manchester City så på den kampen er de nok glad for det resultatet. Tapte poeng for begge lag passet dem godt, men vi må fortsette og prøve å få vekk poengluken deres.

Jota vet at det blir vanskelig å ta inn ni poeng på et høytflyvende City-lag, men han tror Liverpool-mannskapet har nok kvalitet til å være med å kjempe helt til mai.

– Det kommer ikke til å bli lett, men vi må spille på vårt beste. Da vil vi få muligheten til å gjøre det spennende hele veien, og det er det jeg håper på, sa han.

Liverpool møter Arsenal i den andre semifinalen i Carabao Cup. Kampen kan sees på V Sport 1 kl. 20.45 torsdag.