– Jeg tror det blir for risikabelt å bruke samme formasjon mot Arsenal

Jamie Carragher er litt pessimistisk før søndagens kamp.

Søndag skal Liverpool til Emirates Stadium for å møte ligaleder Arsenal. Det skiller 11 poeng mellom lagene, men må tas med at Arsenal har spilt én kamp mer.

Jamie Carragher ser på Arsenal som favoritt før storkampen.

«Kanskje det er ubegrunnet pessimisme, men jeg er bekymret for Liverpools sjanser på søndag. For første gang på sju år, søker Klopp etter en ny formel som skal passe en tropp som ikke lenger virker å ha kapasitet til å spille hans foretrukne 4-3-3», skriver han for The Telegraph

«Det har vært for mange eksempel der Liverpool har vært vidåpne, med enorme rom mellom midtbanespillerne som har gjort at den bakre fireren har vært uten beskyttelse. Det har gjort at den høye linjen har vært så sårbar», skriver han.

For risikabelt?

Carragher mener vi så en del av det «gamle» Klopp-laget mot Rangers.

«Klopp sine største seire i Liverpool har kommet når laget hans har gjort banen mindre, der spillerne jakter i flokk med to, tre eller fire som presser motstanderen inn på sin egen halvdel, og med å skape sjanser i siste tredjedel».

«Endringen til 4-2-3-1 mot Rangers var et forsøk på å få tilbake det, med å få inn en ekstra angriper med energi til å presse høyt, samtidig som Jordan Henderson og Thiago Alcantara spilte mer klassiske vanlige posisjoner sentralt på midten. Klopp lykkes med å gjøre det vanskelig for Rangers med å spille gjennom Liverpool slik Brighton som gjorde det så bra da Fabinho så ut til å være den eneste midtbanespilleren som var skjold for forsvaret», skriver han.


Han er imidlertid skeptisk til at det kan fungere med en slik formasjon mot et så godt lag som Arsenal.

«På grunn av profilen til Liverpools kantspillere, Mohamed Salah og Luis Diaz, er faren at det ser mer ut som 4-2-4, og det føles for risikabelt å gjøre det på Emirates, selv om Klopp gjorde det samme med god effekt mot Manchester City for to år siden».

«Klopp og Arteta ønsker begge å ta initiativet og ta kontroll. Det gjør at begge blir sårbare for hverandres styrker».

Klopp fikk spørsmål

På pressekonferansen fredag, fikk Klopp spørsmål om formasjonen.

– Andre lag har funnet ut hvordan de skal spille mot oss når vi ikke er på vårt beste. Andre lag har funnet ut av oss i flere år, men det var ikke noe de kunne gjøre med det fordi var utrolige. Uansett hvilket system vi bruker, så er det ikke system i verden uten svakheter. Det handler om hvordan vi presterer, svarte Klopp.

– Fem bak, tre bak, fire bak, uansett handler alt om hvordan vi presterer og med hva slags intensitet. Det forandrer alt.

Arsenal - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.