Vi fulgte pressekonferansen direkte: – Tror du Cristiano Ronaldo for øyeblikket er på høyden av sin selvtillit? Det skjer med oss alle

Jürgen Klopp sier at selvtilliten vil komme tilbake, når spillerne er klare for det.

Følg pressekonferansen i liveoppdateringen under, eller i videoen øverst i saken.

Vi oppdaterer fortløpende med det siste fra Jürgen Klopps pressekonferanse mandag. 

Klopps ankomst vil være rundt 14:00 norsk tid.

Jürgen Klopp er på plass rundt 14:00

Det er kort tid mellom kampene, og vi får de siste oppdateringene etter Brighton og før Rangers. Vi oppdaterer fortløpende med det som kommer.

Tsimikas er +1

Kostas Tsimikas er spilleren som deltar på pressekonferansen. Grekeren vikarierer på venstrebacken i Andy Robertsons skadefravær.

Da begynner vi

Nå er han her og vi er i gang.

Om formen tidlig i sesongen

– Etter Napoli-kampen, da innså vi alle at det var et virkelig bunnpunkt, og vi må forandre ting raskt.

Tøff september

– Spilte ikke mot Wolves, møtte Ajax, spilte ikke mot Chelsea, og det betyr at vi kunne ikke plukke opp og holde på det fra Ajax-kampen egentlig. På toppen av det så møter vi Brighton, i god form, et veldig godt lag, med en ny trener og slipper inn disse to tidlige målene.

Problemene består

– Hadde vi vunnet den kampen (Brighton) 3-2 ville det ha vært en helt annerledes følelse selvsagt men med lignende problemer. Det er derfor vi bare må fortsette. Ja, vi må forbedre oss.

– Slik det alltid er i livet, om du registrerer et problem tenker du på det, du tror du har løsningen og selvsagt forventer du at løsningen øyeblikkelig skal ha effekt.

– I fotball er det aldri tilfellet, det vil det aldri være. 

Sammenligner med for to år siden

– Det er kun to år siden vi hadde en veldig lignende situasjon av ulike årsaker da vi mistet hele forsvaret, våre midtstoppere, alle av dem stort sett, og vi måtte finne løsninger.

– Vi mistet spillet vårt fullstendig, ingen kunne gjenkjenne oss mer, vi spilte bare i de samme trøyene. Men kunne ikke reagere så raskt som folk kunne ønske. Men vi fant en vei ut fordi vi jobbet på det og det er det vi vil gjøre denne gangen.

Om den neste motstanderen

– Godt fotball-lag, trenes godt, eksepsjonell Europa-sesong sist år helt klart. Å kvalifisere seg for Champions League er en stor, stor, stor, stor prestasjon.

– Vi forventer en skikkelig kamp, en ekte kamp, for å være ærlig, og det er det vi forbereder oss for.

– Rangers og Celtic er åpenbart lagene som skiller seg ut i den ligaen, det er ingen nyhet, men jeg forstår at den beste informasjonen du kan få er hvordan de gjør det i Europa. Og Rangers prestasjon sist år i Europa League var eksepsjonell. Jeg så kampene mot Dortmund, for eksempel, det var bare veldig bra.

Om selvtilliten i troppen

– Tror du Cristiano Ronaldo for øyeblikket er på høyden av sin selvtillit? Det skjer med oss alle. Lionel Messi sist sesong mye det samme. Du må ta et steg i riktig retning og når du er klar, den kommer tilbake.

Som et lag

– I individuell sport du kan kjempe på egen hånd gjennom det. I lagsport, du må gjøre det sammen. Det kan være mer komplisert.

Om det skjøre forsvaret

– Det spesielle problemet vi har er at vi har en veldig modig måte å forsvare på vanligvis og når timingen i vårt forsvar ikke er perfekt etterlater vi rom. Det har alltid vært tilfellet, forresten, men på grunn av presset vi satte på mannen med ballen, ingen gjenkjente det egentlig fordi vi stengte det med intensitet.

– Om du ikke gjør det så er det rommet åpent for et kort øyeblikk. Og Brighton brukte det ganske ofte, spilte ballen gjennom våre rom mellom linjene hvor de kunne vende og alt sånt, og det gjør det vanskelig. Vi må være mer kompakte.

– Forsvarsspill er en slags kunst og det fungerte for oss lenge,  men når det ikke virker mer innser du steg for steg hvor mye du må gå tilbake til basics.

Ikke finne opp kruttet på nytt

– Tålmodighet er ikke 100 prosent det riktige ordet, men vi må være tålmodige for å gjøre det rette igjen og igjen til det virker. Vi kan ikke alltid starte på nytt, helt på nytt. 

– Vi må øke mengden gode øyeblikk og senke mengden ikke fullt så gode øyeblikk.

Núñez kunne ikke starte mot Brighton

– Han kom tilbake fra landslag og hadde stølhet i hamstringen. Når du får slik informasjon fra det medisinske apparatet, gir det noen type minutter, med hvor lenge han kan tillates å spille. Du starter ikke noen som bare kan spille 20 minutter eller 15.

Om storkjøpet Darwin Núñez

– Det er bra. Selvsagt tilpasser han seg fortsatt, slik spillere alltid tilpasser seg. Nye spillere kommer inn og alle snakker om dem og ønsker at de skal skinne umiddelbart. Det skjer fra tid til annen, og noen ganger ikke.

– Vi fortalte han akkurat at vi er helt avslappet. Det er veldig viktig i vår situasjon når han ikke starter, og han ser ikke ut som han bekymrer seg eller noe.

– Selvsagt hjalp ikke suspensjonen på tre kamper han med å finne seg til rette, det er klart. Men det er stort sett det. Laget flyr ikke akkurat, det gjør det ikke lettere for en angriper, spesielt ikke en avslutter.

Om Super League

– Jeg mener vi burde spille færre kamper for å forbedre fotballen siden det vil gi oss mer tid til å trene.

Om Ben Davies

– Ben er en veldig god fotballspiller. Han var her, bra i oppbyggingen, god forsvarer, alt sånt. I vår situasjon, det fungerte ikke her men det gjør han ikke til en dårlig spiller. Absolutt ikke. I tillegg, han er en skikkelig fin gutt.

– Ben kan spille forskjellige formasjoner, som er viktig.

– Det gjør han til en veldig verdifull spiller for enhver tropp og spesielt for Rangers. Jeg tror de er fornøyde.

Skotske spillere + Liverpool = sant?

– Det skotske laget er fullt av talent. Vi har, med Calvin (Ramsay), enda en skotsk gutt her som akkurat er tilbake fra skade og i U18 nok et stort talent. Det er gøy, det er et godt sted å speide igjen om du vil. Jeg tror det er et godt tegn for skotsk fotball.

Har han snakket med tidligere Rangers-trener Steven Gerrard?

– Da Stevie var i Rangers, fulgte jeg dem tett og jeg mener at han nøt jobben der. Det var et stort karrieresteg. Han gjorde det veldig godt og nå er han i Villa.

Da er det Kostas Tsimikas sin tur

Jürgen Klopp går og bytter stol med venstrebacken.

Opplever det samme defensivt

– Jeg synes vi slipper inn mange mål, vi spilte ikke kompakt som forsvar. Det er en dårlig start for oss, for hele laget, men vi må gå gjennom det, vi må slå tilbake.

– I et lag alle forsvarer, alle 11 spillerne, så jeg mener vi må alle sammen forsvare ordentlig.

– Sist sesong var et veldig krevende år for oss, vi spilte så mange kamper. Jeg tror på et tidspunkt det var grunnen til at vi ikke startet så bra men jeg vil ikke finne unnskyldninger, vi har gode spillere og vi må være fokuserte 100 prosent for enhver utfordring vi møter.

Sesongen er fortsatt ung

– Ingenting er avgjort ennå. Vi må slå tilbake. Om du husker, i fjor var vi 15 poeng bak og vi endte så nære med å vinne Premier League. Ingenting er over.

– Først av alt, vi må vinne fotballkamper, vi starter i morgen i Champions League.

– Vi har fortsatt de samme målene som vi satte før starten av sesongen og vi vil gå for dem.

Ikke godt nok

– Alle vet det ikke er nok. I de kampene vi spilte, laget var ikke så bra. Vi viste noe mot Ajax.

– Alle vet Brighton er et veldig godt lag, de spiller god fotball, så jeg tenker vi så fra starten at vi var ikke så fokuserte og klare for den kampen. Det er derfor vi slapp inn to mål.

– Måten vi spiller på er den samme som de siste årene. Åpenbart sist år hadde vi den samme strukturen, den samme taktikken og vi gikk videre i hver konkurranse. Vi vant de to cupene og vi tapte Premier League med et poeng og vi kom til finalen i Champions League. 

Form er midlertidig

– Som jeg har sagt, det var et dårlig øyeblikk. Det er ikke et taktisk problem eller noe fordi vi gjør akkurat de samme tinga som tidligere år, med de samme spillerne. Det er ikke mulig at alle glemmer taktikken og kampplanen til treneren.

– Alltid etter kamp prøver jeg å se kampen igjen. Hver eneste gang jeg berørte ballen forsøker jeg å forstå hvorfor jeg gjorde det der og det der. Jeg ønsker å forbedre meg.

Kampene kommer tett

– For meg, det beste er å spille etter to dager fordi det er en mulighet til å vise igjen at den siste kampen var et dårlig øyeblikk. Selvsagt, alle i laget ønsket å vinne den forrige kampen mot Brighton.

– Derfor er morgendagens kamp en mulighet for oss til å vise igjen, å slå tilbake og vinne.

Om konkurransen/samarbeidet med «Robbo»

– Først av alt, Andy er en veldig bra person og en verdensklassespiller. Uansett hva jeg trenger når jeg spiller, han er alltid der for å hjelpe meg og vise meg hva jeg kan gjøre bedre.

– Jeg hjelper han også når jeg er på benken og jeg ser kampen utenfra. Han er en god kar, vi bruker tid sammen i garderoben og vi snakker alltid om alt.

Om skotske Calvin Ramsay

– Han er en bra gutt. Da han kom til laget, selv om han var skadet, vi brukte litt tid sammen og jeg prøvde å lære han og se hva slags type han er.

– Jeg tror han vil hjelpe laget når han er helt skadefri. Jeg så han på trening, han gjorde veldig gode ting.

Det var det

Presseseansen er over, nå kan blikket rettes mot Rangers tirsdag 21:00.