Vi fulgte pressekonferansen direkte: Klopp melder at Luis Díaz løper utendørs, og ser veldig bra ut

Klopp kom med det siste før Southampton-kampen og VM-pausen.

Følg pressekonferansen i liveoppdateringen under, eller i videoen øverst i saken.

Vi oppdaterer fortløpende med det siste fra Jürgen Klopps pressekonferanse fredag, den siste før VM-avbrekket.

Klopps ankomst vil være rundt 14:30 norsk tid.

Jürgen Klopp er klar fra 14:30

Vi er inne fra AXA Training Centre og det er én Premier League-kamp igjen før VM-pausen. Vi oppdaterer fortløpende med det siste fra Klopp & Co.

Vi er i gang!

Klopp er her og vi kan starte.

Om VM-troppene

Alle spillerne som åpenbart ble nominert, som Ibou og slikt, du kunne ikke være sikker, men jeg tror med Hendo det var klart og med Trent det er fint. Det er en stor turnering.

– Alle spillere drømmer om disse tingene og han var veldig glad for å få nyhetene, så ja, jeg er veldig glad på hans vegne.

Om VM

– Hvem vil vinne VM? Ingen anelse.

Om ligacup-møtet mot City etter VM

– Vi har en preseason før den kampen, så spillerne vil være involvert.

– Jeg tror det er det samme med City. City definitivt har flere spillere i VM enn vi har. Så, vi må se hvem som er tilgjengelige.

– For denne kampen, jeg har ingen anelse. Vi vil komme tilbake fra vår treningskamp, jeg vil ta avgjørelsen da rundt kampen.

Om kampprogram og det unge Derby-laget

– La meg si det sånn, hvis den kampen mot Derby hadde vært den enste kampen på tre uker, vi ville ha spilt med et annet lag. Det er klart. Det handler ikke bare om å kaste barna inn og det er en ungdomsturnering og sånt, men vi liker det på den måten, det er slik vi kan bruke den konkurransen, å vise våre prospekt.

Om Ralph Hasenhüttl som fikk sparken i Southampton

– Jeg synes faktisk Ralph Hasenhüttl gjorde en eksepsjonell jobb der. Men alt har sin tid.

Om å møte Southampton med ny trener

– Med treneren det kan være noen ekstra prosent, det er mulig, vet ikke. For oss, det er ikke vårt problem fordi vi forventer alltid en veldig motivert motstander.

– Det er nå ikke mye tid til å endre masse.

Analysert begge lagene

– I vårt analysemøte vi hadde halvparten Southampton og halvparten Luton bare for å se hva han gjør.

Om venstresida

– Robbo er naturligvis vant til det, han spilte lenge med Sadio Mané på den vingen og så Luis dekket det rommet stort sett. Det er annerledes, veldig annerledes. Og nå Darwin er annerledes også.

– Vi vet at Darwin kan være en skikkelig trussel offensivt. Han er det nå. Defensivt, helt klart, det er rom for forbedring fordi det er ikke naturlig for han å forsvare den posisjonen.

Om VM-pausen

– Vi har syv i VM, ikke et massivt antall, men viktige spillere. Vi har klare regler med landskamper, gutta må tekste meg hvis det er noen problemer og spesielt etter kamp.

– I VM er det er det annerledes, vi kan se alle kampene, vi kan se hvem som spiller eller ikke spiller og vi kan trolig lese nyhetene. Når det er VM får du all informsjon.

– Når det er en normal landslagskamp og Brasil spiller, det er vanskelig å få denne type informasjon så vi trenger at spillerne forteller oss, ’Nei, fint, 90 minutter men jeg er ok’. Det er den kontakten vi vil ha, definitivt. Det er selvsagt at når de vinner spillernes WhatsApp-gruppe vil bli tullete og det sånn det er.

– City har tosifret. Vi ville vanligvis hatt Diogo også i VM. Trolig noen andre om de hadde vært i en litt annen situasjon.

Treningsleir/preseason i Dubai

– Uansett, vi er på treningsleir i Dubai, det er rett rundt hjørnet så hvis noen må forlate turneringen tidlig de kan komme til oss umiddelbart. Det er en av grunnene til at vi drar dit.

– Jeg er fornøyd med antallet spillere vi har for vår preseason, det er et bra nummer, alle posisjoner er dekket.

Om Luis Díaz

– Luis løper utendørs og ser veldig bra ut.

Klopp forsvarer Trent

– Trent Alexander-Arnold er nå 24, tror jeg. Han har vunnet en del finaler.

– Det (finale) er en veldig viktig kamp hvor du må forsvare. Han spilte finaler mot Chelsea sist år, for eksempel, begge finalene. Utrolig intense, toppklasse-spillere og verdensklasse-spillere. 

– Han var alltid der, han forsvarte alltid godt. Jeg vet ikke hvorfor vi har denne diskusjonen.

– Jeg tror Gareth er veldig glad at han har Trent.

Konaté får skryt

– Veldig god selvsagt, men han var virkelig god tidligere. Du kan ikke si at han har lært alt her. Det er ikke sant. Han var en enestående spiller i Tyskland i Bundesliga.

– Han fortjener det, helt klart. Frankrike har naturligvis et utrolig stort antall av ikke bare midtstoppere men midtstoppere som også spiller i toppklubber over hele verden. Å komme med der er noe stort og han er fortsatt en veldig ung mann.

– Jeg tror han trengte noe for å få et smil på ansiktet. Han er veldig glad for det.

Om straffehelten Caoimhín Kelleher

– Caoimhín er en fremragende målvakt, han er vår målvakt, det er flott. En klubb som oss med alle de kampene vi trenger en målvakt med hans kvalitet, definitivt.

– Det er tydelig at han har ambisjon om å bli nummer en og alle dette.

– Han er som den blonde utgaven av Ali.

– Han kan kan lære fra, jeg må si det fordi det er sant, et utrolig dedikert målvakttrener-team. Disse gutta er spesielle trenere. Det er de. Jeg liker virkelig hvordan de jobber fordi det er ikke bare Caoimhín, vi har Marcelo og, Harvey også. Selvsagt, Adrián er der som alltid leverte da det trengtes. 

Om fokus inn mot siste ligakamp før pausen

– Vi er profesjonelle, og gutta spiller sitt spill, slik de alltid gjør,  med fult fokus. Alt kan skje i en fotballkamp, det er sånn det er. 

– For å prestere på det høyeste nivå du må fokusere på de tinga du gjør i øyeblikket og du kan ikke tenke på det neste mulige.

Skadeoppdatering

– Ingen er ute fra de spillere vi hadde tilgjengelige i midtuka eller for den siste kampen.

– Millie er tilbake i trening i dag, Naby er ute og løper, Lucho er tilbake på banen og løper.

– Joël trente med oss, han var med på tre fjerdedeler, mer eller mindre hele økta men den siste delen gjorde han ikke. Men han er åpenbart tilgjengelig også, trolig tilgjengelig men har bare trent en gang med laget.

Om Harvey Elliott vekst i laget

– Med de andre gutta rundt, Stefan, Bobby, Calvin. Vi har åpenbart mange unge spillere. Det er ikke slik at han nå står foran dem og holder taler og forteller dem om de store kampene han spilte og sånn. Nei, han trenger ikke.

– Han må bare være moden på matta og alt resten er biologisk, vil skje steg for steg.

– Vi har en utrolig spiller og et utrolig talent og retningen er den riktige.

Igjen ble Klopp spurt om eierskapet

– Jeg er veldig positiv til det hele. Uansett, det vil bli bra.

– Ingen er bestemt om hva vi vil gjøre i vinter, ja eller nei, vi får se. Det er ikke en spiller i verden som scorer mål, gjør en redning, og vi ikke kjenner til dem.

Da er vi ferdige her

Hjemmekamp mot Southampton lørdag, før noen flyr til VM. For resten venter en preseason midt i sesongen.