Vi fulgte pressekonferansen direkte: Klopp bekrefter at Henderson er spilleklar

Jürgen Klopp kom med det siste før møtet med Tottenham søndag, og det var hvertfall positivt med kapteinen.

Følg pressekonferansen i liveoppdateringen under, eller i videoen øverst i saken.

Vi oppdaterer fortløpende med det siste fra Jürgen Klopps pressekonferanse fredag formiddag. 

Klopps ankomst vil være rundt 11:30 norsk tid.

Jürgen Klopp kommer med det siste rundt 11:30

Gruppespillet i Champions League er over. Tilbake til Premier League-fokus, og vi oppdaterer fortløpende med hva Klopp har å komme med.

Here wo go!

Klopp er her og det hele starter.

Om forskjellen mellom tap og seier

– Å forklare seier er meget enkelt. Alle er i godt humør og smiler, god form. Å forklare når du taper er mye mer vanskelig fordi hvert eneste ord er veldig viktig.

Skadeoppdatering

Jordan Henderson bekreftes klar for søndag, men James Milner er ute.

– Trente i går som normalt. Hadde en liten greie men alvorlig nok til å ikke være involvert på tirsdag.

– Millie er ikke tilgjengelig siden han gjennomgår hjernerystelse-protokollen. Han er tilgjengelig for fullkontakt-trening på tirsdag om alt går greit.

Om Darwin Núñez den siste tiden

– Darwin er en skikkelig trussel i avslutningssituasjoner. Han er involvert i stort sett alt. Han er alltid et alternativ å spille til, crosse til.

– Han kom på og spilte ikke ekstremt lenge men var involvert i begge målene, som er bra. Så, store steg, absolutt.

Om søndagens kamp

– En stor kamp for oss, en massiv kamp for oss. Vanskelig også. Spurs borte. Jeg har ikke regnet ut poengforskjellen mellom oss men vi kan ikke være kresne med motstandere og kamper hvor vi ønsker å ta poeng.

Om Tottenham

– Vi alle kjenner Tottenham som et lag som er velorganisert, forsvarer seg på et ekstremt høyt nivå og kontringene er massivt nå.

– De siste to kampene når de har måttet jage kampen, du kan se den offensive kraften også. Jeg tror Spurs er på et godt sted for tiden. 

– Jeg kan si dere, aldri tidligere har jeg tenkt før en kamp mot Tottenham ’nå er et godt tidspunkt å møte Tottenham, la oss knuse dem’. Det har aldri vært tilfellet, det er et vanskelig sted å komme til, et veldig godt lag.

– Det er ingen treningskamper mot dem. Antonio er på tå hev på sidelinja, spillerne er i dueller og alt det der. Så det vil bli en tøff en men det er det vi faktisk alle ønsker. Det er som en Champions League-kamp i Premier League og det er sånn vi vil møte det.

Om å finne formen igjen

– Vi må kjempe gjennom dette, vi kan ikke spille gjennom det. Du kan ikke si at vi skal spille gjennom det uten å forsvare oss. Mot Leeds, det kunne ikke ha føltes verre, men så får du en seier og bang.

Om endringer i system og formasjon

– Vårt problem, hvorfor vi endret system og hvorfor vi gjorde alle disse tingne, det ene er spillertilgjengeligheten, det andre er vi var ikke så solide defensivt som vi pleide.

– Det er ikke alltid enkelt å endre det og det, noen ganger er det enklere å gi gutta en helt ny lærebok og det er det vi forsøkte å gjøre.

– Det er min hovedjobb, å hjelpe gutta å gjøre hva de gjør på den mest selvsikre måten.

– I den siste kampen vi forsvarte veldig godt mot Napoli. Alle var involvert.

Klopp uenig i at Liverpool er best mot gode lag

– Vi vant 9-0 mot Bournemouth og stort mot Rangers også så det er ikke kun mot storlag.

Om «clean sheet» mot Napoli

– Det er marginer. Noen ganger er en armhule forskjellen mellom baklengs og ikke. 

– Å analysere Napoli var ren glede fra et fotballperspektiv fordi alt de gjør fungerer for tiden, det er vilt. Måten de scoret mål på, hvor de scorer målene, det høyeste tempoet og alt det der. Utfordringen var å hindre dem.

Fabinho et steg i riktig retning

– Det er bra, veldig bra. Kampen var et tydelig tegn på den Fabinho som vi kjenner han. Det var en god kamp, han forsvarte i alle posisjoner på en annet nivå enn uka før.

– Det føltes godt, for han var det veldig viktig å innse at det er mulig også. Det var en god start i den riktige retningen.

Om hjernerystelse-protokoller

– Det er vanskelig, du trenger to kilder, doktoren og pasienten. Det var tydelig. I garderoben snakket jeg til han og han var 100 prosent ok, men da han kom ut i flomlyset, innså han det og vi tok han av.

– Jeg kan ikke huske at vi har hatt en hjernerystelse før. Vi snakker om det hele tiden men det skjer ikke så ofte. Men når det skjer, vi har en løsning for det.

– Vi har kommet en lang vei fra da de brukte å si ’han har en hjernerystelse, han vet ikke hvem han er, fortell han han er Pelé og send han utpå igjen!’ En god vits men vi har kommet en lang vei siden det.

Om skadene som bygger seg opp før VM

– Jeg hater dette temaet. Disse problemene var så tydelige og ingen nevnte det en gang før 3-4 uker før VM.

– Den spesifikke årsaken til at spillere skadet i løpet av sesongen ikke kan spill VM er ikke ny, etter en lang sesong skjer det overalt i verden. Men nå starter VM en uke etter den siste kampen, det er en større risiko, galskap.

– Vi er alle skyldige i å la det skje i utgangspunktet, og nå skjer det.

– For spillere som blir skadet og ikke kan dra til VM er det en katastrofe, men hvordan er det meningen at vi skal endre på det?

Klopp takker for seg

Det var det, nå er det om å få noen gode treninger (og ingen nye skader) før Tottenham søndag.